Loopband met hartslagmeter kopen? Bekijk de top 3 beste

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

We zijn met zijn alle aardig verzot op sporten. We wandelen, fietsen en rennen dan ook aardig wat af. Het is dan ook een van onze favoriete bezigheden.

Thuis sporten is dan ook in de afgelopen paar jaar aanzienlijk populairder geworden. Velen van ons hebben wel een spinningfiets of hometrainer in huis tegenwoordig.

Het kan ook goed zijn dat je liever voor een loopband gaat. En nu zul je vast in je zoektocht al wel een keer een model zijn tegengekomen met een hartslagmeter.

Maar wat is precies het voordeel van een loopband met hartslagmeter? Waarom zou je gebruikmaken van een hartslagprogramma? En wat zijn de beste modellen op de markt?

In dit artikel vertellen we je precies alles wat je moet weten over deze loopbanden zodat jij precies weet waar je aan toe bent!

De 3 beste loopbanden met hartslagmeter!

Er zijn verschillende modellen loopbanden die voorzien zijn van een hartslagmeter. Speciaal daarom hebben we de 3 beste voor je op een rijtje gezet!

3. Senz Sports M1000

loopband-senz-sports-m1000

We bijten het spits af met de M1000 van Senz Sports. Deze loopband is voorzien van maar liefst 40 trainingsprogramma’s, waardoor je altijd op een gezonde en passende manier kunt trainen. Zo heb je verschillende conditietrainingen en trainingen die gericht zijn op het verbranden van calorieën.

De trainingen worden aangepast op jouw hartslag die gemeten wordt door de hartslagsensoren in de handgrepen van het apparaat. Je hartslag kun je dan ook gemakkelijk terugzien op het lcd-scherm. Deze laat je ook nog je afstand, snelheid, tijd en verbrande calorieën zien.

De Senz Sports M1000 is uitgerust met een unieke vetmeting ook. Deze schat op een precieze manier jouw vetpercentage door samen te werken met de hartslagsensoren zodat je direct resultaat ziet van je training!

Verder is deze loopband ook nog voorzien van een extra gedempt loopvlak. Dit zorgt ervoor dat de impact van het rennen geminimaliseerd worden en het geluid beperkt. Hierdoor loop je minder risico op blessures en kun je zelfs ’s avonds laat nog gebruikmaken van de loopband.
2. Focus Fitness Jet 5

focus-fitness-jet-5

Ben je op zoek naar een grote loopband die bestand is tegen een stootje? Dan ben je bij de Focus Fitness Jet 5 aan het goede adres!

Deze loopband is namelijk voorzien van een langer en breder loopvlak. Hierdoor is de loopband ook te gebruiken door mensen die wat groter en langer zijn.

Uiteraard zou de Focus Fitness Jet 5 geen onderdeel van deze lijst uitmaken als deze niet zou beschikken over een hartslagmeter. Deze hartslagmeter geeft je een direct inzicht in hoe je hart ervoor staat tijdens je training.

De Jet 5 heeft ook 36 verschillende trainingsprogramma’s, waarvan er een flink aantal zijn voorgeprogrammeerd. Denk hierbij aan interval- en hellingprogramma’s, maar ook een combinatieprogramma en meer. Hierdoor kun je altijd op een passende manier trainen.

Ook de Focus Fitness Jet 5 beschikt over een vetmeting. Dit kun je doen door een aantal persoonlijke gegevens te geven en je hartslag te meten. Aan de hand van deze gegevens kan er een accurate schatting worden gemaakt van jouw vetpercentage!
1. VirtuFit TR-100

virtufit-tr-100-loopband-best-reviewed

Bovenaan de lijst hebben we de TR-100 van het Nederlandse bedrijf VirtuFit.

Deze krachtige loopband maakt het gemakkelijk om je conditie op peil te brengen. De loopband beschikt over 15 verschillende programma’s. Maar naast deze programma’s is er ook een vetpercentage meting. Door je hartslag te meten en wat persoonlijke informatie te geven kun je een precieze schatting maken van wat je vetpercentage is.

Ook beschikt de TR-100 over een conditiemeting. Dit doet de loopband door een hartslag herstel test uit te voeren. Zo kijkt de loopband via je hartslag hoe je hart reageert en wat jouw conditie is. Aan de hand van deze test kun je weer een doelgerichte training gaan beginnen!

De loopband wordt grotendeels gemonteerd geleverd, waardoor het in elkaar zetten hiervan een peulenschil wordt. Ook is het apparaat opklapbaar waardoor je hem simpel kunt opbergen als je hem niet gebruikt. Zo staat hij nooit in de weg!
Wat is een hartslagprogramma?

Veel fitnessapparaten vandaag de dag zijn voorzien van een hartslagprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat je hartslag geregistreerd wordt door het apparaat en past vervolgens de intensiteit hierop aan.

Het is dan ook veel voorkomend bij hometrainers, crosstrainers maar ook bij loopbanden.

Je hartslag wordt gemeten op één van twee manieren.

De eerste manier is via een hartslagmeter. Deze meter zit vaak in de handgrepen van het apparaat en registreert je hartslag door wat hij voelt in je handpalmen.

hartslagsensor-virtufit

De tweede methode is meting via een borstband. Dit wordt gezien als een meer accurate meting omdat je deze precies boven je hart op je borst kunt aanbrengen.

Hoewel deze methode preciezer is moet je er wel rekening mee houden dat je apparaat zichzelf kan verbinden met de borstband.

De voordelen van een loopband met hartslagprogramma

Een hartslagprogramma wordt natuurlijk niet voor niets geïmplementeerd in een loopband. Er zitten dan ook wel wat voordelen aan dit programma.

Door gebruik te maken van een hartslagprogramma kun je er namelijk voor zorgen dat je traint op een constant ritme. Door dit te doen is je training een stuk makkelijker lang vol te houden. Op deze manier kun je op een snellere manier je conditie verbeteren en verlies je sneller gewicht.

Het gebruiken van een loopband met hartslagmeter kan er ook voor zorgen dat het risico op blessures afneemt. Dit komt omdat je op een comfortabele pas loopt en jezelf niet te ver over de streep trekt. Hierdoor zul je minder snel je spieren en gewrichten overbelasten.

Conclusie

Er zijn erg veel verschillende redenen om te gaan trainen aan de hand van je hartslag. Je kunt het gebruiken om je conditie te verbeteren tijdens je revalidatie.

Ook kun je op deze manier trainen om snel en gemakkelijk wat extra kilo’s kwijt te raken.

Wat je beweegreden ook is, met een van de bovenstaande loopbanden met hartslagprogramma’s kun jij aan de slag!
Anderen bekeken ook:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *