Sole Fitness F63 – Beoordeling en ervaringen

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 19, 2024

hardloopband_f63

Wie op zoek is naar een goede loopband zal ongetwijfeld wel een keer van het merk Sole Fitness hebben gehoord. Het merk is dan ook erg geliefd.

Met de Sole Fitness F63 laat het bedrijf wederom zien waarom het zo geliefd is.

Deze stevige en complete loopband heeft zich dan ook een weg weten te banen in veel huizen en gyms.

Maar wat maakt de Sole Fitness F63 zo eigen? En waarom zou je deze aanschaffen?

In dit artikel nemen we de complete loopband onder de loep. Zo bekijken we alle aspecten en geven we je de voor- en nadelen van de loopband.

Vind direct de beste prijs bij de onderstaande winkels:


Een verdiepende kijk

De Sole Fitness F63 is een loopband die het hart van vele sporters snel doet laten kloppen. Hieronder gaan we dan ook het apparaat eens flink uitpluizen en onder de loep nemen.

Het ontwerp

Te beginnen bij hetgeen wat als eerste opvalt, het ontwerp. Want als we kijken naar de F63 dan zien we al gauw dat we een sportieve en stevige loopband in het vizier hebben.

De stevige combinatie van kunststof en metaal zorgt ervoor dat het apparaat te gebruiken is tot een gewicht van maar liefst 150 kg. De afmetingen van de loopband zijn 209 x 89 x 146 cm (LxBxH), waardoor hij wel aardig groot is. Gelukkig is de loopband opklapbaar waardoor je hem wat makkelijker kunt opbergen.

sole_fitness_f63

De combinatie van materialen en de afmeting zorgen ervoor dat het apparaat een respectabele 115 kg weegt. Hierdoor is het toestel minder geschikt om op een etage te gebruiken.

Het loopvlak van de loopband is een comfortabele 51 x 152 cm. Dit is een stuk breder dan een gemiddelde loopband, waardoor je een stuk comfortabeler kunt (hard)lopen.

De band zelf is gedempt met Cushion Flex Suspension System, waardoor hij nog extra comfortabel loopt en de schokken goed worden opgevangen tot wel 40%.

De F63 kan kantelen tot een hellingshoek van 15%. Deze hellingshoek kun je per procent instellen op de trainingscomputer of in de arm greep. Dit geld ook voor het instellen van de snelheid van de loopband.  

Sterke motor

Een goede loopband is enkel zo sterk als dat diens motor is. Gelukkig hoef je je daar bij de F63 dan ook absoluut geen zorgen over te maken.

Zo beschikt de loopband over een krachtige 3 pk DC-motor. De krachtige motor kan dan ook een topsnelheid bereiken van maar liefst 18 km/u. Dit is ook mogelijk als je traint onder de maximumhellingshoek.

Trainingscomputer

bedieningspaneel_f63

Net als de meeste loopbanden, is ook de Sole Fitness F63 voorzien van een goede trainingscomputer. Deze zit geplaatst aan de kop van de loopband, om zo gemakkelijk toegankelijk te zijn.

De trainingscomputer beschikt over 10 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Zo kun je doelgericht te werk gaan aan de hand van de volgende programma’s:

 • Vetverbranding
 • Cardio
 • Kracht
 • Manueel
 • Helling
 • Interval
 • Hartslag
 • Gebruiker

Maar naast de programma’s geeft de trainingscomputer, op zijn helder verlichte scherm, ook nog een overzicht van de volgende gegevens:

 • Afstand
 • Snelheid
 • Tijd
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag
 • Hellingshoek

Extra’s

helling_f63_sole_fitness

De meeste fitnessapparaten tegenwoordig beschikken wel over een aantal leuke functies. Dat is dan ook bij de F63 niet anders.

Zo kun je eenvoudig de loopband verbinden met je smartphone of tablet. Zo kun je gebruikmaken van een groot aanbod van verschillende apps, zoals Kinomap, Zwift en iConsole+.

Je plaatst je tablet of smartphone eenvoudig in de tablethouder aan de bovenzijde van de trainingscomputer. Zo kun je deze overzichtelijk bedienen, of gewoon makkelijk een film of serie opzetten.

Over hitte hoef je je ook geen zorgen te maken. De Sole Fitness F 63 is namelijk uitgerust met een ingebouwde ventilator.

Deze houd je heerlijk koel terwijl jij goed bezig bent.

Ook beschikt de loopband over een set speakers en een AUX-aansluiting, zodat je je favoriete afspeellijsten, bands of podcasts kunt beluisteren.

Voor- en nadelen

Zoals je misschien is opgevallen is de Sole Fitness F63 een prima uitgeruste loopband. Maar uiteraard komt het apparaat ook met zijn eigen set voor- en nadelen.

Hieronder hebben we deze plus- en minpunten voor je verzameld en op een rijtje gezet!

Voordelen

Te beginnen met het positieve, de voordelen. De F63 komt namelijk met een leuke hoeveelheid voordelen. Hieronder hebben we ze voor je gebundeld.

Het loopvlak

achterzijde_sole_fitness_f63

Het extra brede en goed gedempte loopvlak van de Sole Fitness F63 zorgt ervoor dat je op een comfortabele en relatief stille manier kunt sporten. Deze absorbeert namelijk 40% van alle trillingen die je maakt tijdens het lopen.

Opklapbaar

Hoewel de F63 een behoorlijk groot en log ding kan zijn, kan hij wel makkelijk opgeborgen worden. Zo kun je eenvoudig de loopband opklappen zodat hij aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt.

Connectiviteit

De Sole Fitness F63 is gemakkelijk te verbinden met je smartapparaat. Zo kun je eenvoudig gebruikmaken van apps zoals Kinomap en Zwift.

Ventilator en speakers

De F63 is uitgerust met een erg prettige ventilator. Deze zorgt ervoor dat je lekker koel blijft, zelfs tijdens de meest intensieve oefeningen. Ook kun je genieten van een heerlijk muziekje of leuke podcast dankzij de ingebouwde speakers.

Nadelen

Hoewel de Sole Fitness F63 een hele hoop voordelen met zich meebrengt, is deze niet perfect. Hieronder hebben we de nadelen van de loopband voor je op een rijtje gezet.

Geen borstband meegeleverd

Als je traint op je hartslag, dan wil je natuurlijk dat dit zo accuraat mogelijk gebeurt. Het is dan ook mogelijk om een borstband te koppelen. Deze moet je wel zelf los aanschaffen, waardoor je net wat meer geld kwijt bent.

Zwaar

Hoewel de Sole Fitness F63 een erg prettige loopband is, is deze met zijn respectievelijke 115 kg behoorlijk zwaar. Hierdoor kan hij minder makkelijk op een etage geplaatst worden.

Conclusie

Sole Fitness weet met de F63 wederom te laten zien waarom het bedrijf zo geliefd is. De F63 is een stevige en complete loopband, voorzien van trainingsprogramma’s, een krachtige 3 pk DC-motor en een gedempt, breed loopvlak.

Hoewel je wel zelf de borstband moet aanschaffen, beschikt de loopband over de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende apps, als je je smartapparaat koppelt. Ook blijf je lekker fris door de ventilator.

Vind direct de beste prijs bij de onderstaande winkels:Meer loopbanden:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *