Sole Fitness F65 – Review en aanbeveling

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 17, 2024

sole_fitness_f65_loopband

Het hebben van een fitnessapparaat is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Zo hebben velen van ons een hometrainer, loopband of ander toestel in huis staan. Vooral de loopband is een populaire keuze.

De Sole Fitness F65 is een van de geliefdere loopbanden van de laatste tijd. Deze sportieve loopband heeft zich dan ook een weg weten te vinden in de huizen van veel mensen.

Maar wat maakt deze loopband zo geliefd? En waarom zou je voor deze gaan?

In deze review gaan we de complete Sole Fitness F65 uitpluizen. Zo geven we je een volledig overzicht van het apparaat en krijg je er alle voor- en nadelen van.


Een betere kijk op de Sole Fitness F65

Maar voordat we uiteraard kunnen beginnen met het kijken naar de voor- en nadelen van het apparaat moeten we eerst weten waar we mee te maken hebben. Daarom dat we eerst een verdiepende blik werpen op de Sole Fitness F65.

Het ontwerp

Te beginnen met het ontwerp van de F65. Want als we kijken naar het uiterlijk van de loopband, dan zien we al gauw dat we te maken hebben met een apparaat van topkwaliteit.

De loopband is gemaakt van een uiterst sterke combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor is het toestel te belasten tot een gewicht van 150 kg.

De dimensies van de loopband zijn 209 x 94 x 146 cm (LxBxH) waardoor hij net wat groter is dan een gemiddelde loopband.

f65_inklapbaar

De loopband is wel wat aan de zware kant met zijn 119 kg, waardoor hij minder makkelijk op een etage te tillen is.

De grootte van de loopband heeft dan ook een positief effect op het loopvlak. Zo is het loopvlak een respectabele 56 x 152 cm, waardoor hij een stukje breder is dan een gemiddeld loopvlak. Dit zorgt ervoor dat je de loopband net wat veiliger kunt gebruiken als je intensief wilt trainen.

Het loopvlak van de loopband is uitgerust met een Cushion Flex Suspension System demping. Deze demping zorgt ervoor dat het risico op blessures verminderd wordt. Ook wordt de impact op de loopband verminderd met 40%.

Aan de voorzijde van de loopband zijn de handgrepen geplaatst. Deze handgrepen zijn geschikt om met het volledige lichaamsgewicht op te steunen.

Krachtige motor

De motor van een loopband kan goed gezien worden als het hart van het apparaat. Gelukkig beschikt de Sole Fitness F65 over een prima hart!

De krachtige 3,25 pk DC-motor zorgt ervoor dat het apparaat flink gebruikt kan worden. Zo heeft de loopband een topsnelheid van 18 km/u.

Ook is de loopband op verschillende hellingshoeken te gebruiken. Zo kun je het toestel eenvoudig instellen tot een hellingshoek van maximum 15 graden. Deze hellingshoek kun je simpelweg via de trainingscomputer instellen.

Trainingscomputer

Als we de motor kunnen vergelijken met het hart, dan is de trainingscomputer absoluut het brein. En gelukkig beschikt de F65 over een gezonde bovenkamer!

Zo kun je eenvoudig de snelheid aanpassen van de loopband op de trainingscomputer. Ook stel je hier eenvoudig de hellingshoek in terwijl je aan het lopen bent.

Maak je graag gebruik van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s? Dan zit je goed! De F65 beschikt namelijk over 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

De verschillende programma’s zijn ideaal voor mensen die met een specifiek doel in gedachten trainen. Ook zie je op de trainingscomputer de volgende parameters terug:

  • Afstand
  • Snelheid
  • Tijd
  • Calorie verbruik
  • Hartslag
  • Hellingshoek
  • Grafiekweergrave
  • Circuit weergave

De hartslag voor de weergave en het hartslagprogramma wordt gemeten dankzij de hartslagsensoren in de handgrepen.

Extra’s

sole_fitness_f65_loopband

Het is altijd leuk als je fitnessapparaat beschikt over een aantal extraatjes. Ook de Sole Fitness F65 heeft een aantal leuke extra’s.

Zo kun je gemakkelijk je smartphone of tablet koppelen met de loopband. Op deze manier kun je gebruikmaken van verschillende sport apps zoals Kinomap en Zwift.

Ook kun je via de Sole Fitness App je trainingsgegevens opslaan bij Strava, Fitbit, Health en MapMyFitness.

Je smartphone of tablet zet je eenvoudig in de tablethouder, voor een makkelijk gebruik. De loopband beschikt verder nog over een set speakers met een AUX-aansluiting.

Zo kun je je favoriete afspeellijsten afspelen tijdens het sporten. Ook over de hitte hoef je je geen zorgen te maken. De F65 is namelijk voorzien van een ingebouwde ventilator.

Voor- en nadelen

Ieder apparaat komt met zijn eigen unieke set voor- en nadelen. Dit geldt dan ook voor de Sole Fitness F65. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het apparaat voor je verzameld en op een rijtje gezet.

Voordelen

Laten we beginnen met het positieve, de voordelen. De meest kenmerkende voordelen hebben we hieronder voor je gebundeld.

Trainingsprogramma’s

De Sole Fitness F65 beschikt over 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s variëren van vetverbranding tot interval, van hartslag tot helling en alles er tussenin.

Connectiviteit

De Sole Fitness F65 is te verbinden met zowel je smartphone als je tablet. Dit zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van verschillende fitness apps om zo jouw voortgang bij te kunnen houden.

Je plaatst vervolgens je smartphone of tablet gemakkelijk in de tablethouder.

Speakers en ventilator

Iedereen houdt van een beetje luxe. De speakers met AUX-aansluiting en ventilator van de F65 zorgen ervoor dat je kunt genieten van een heerlijk briesje terwijl je loopt op je favoriete afspeellijst.

Nadelen

Uiteraard is geen enkel apparaat perfect. Hieronder hebben we de nadelen van de F65 voor je opgesomd.

Los aanschaffen borstband

Hoewel de loopband beschikt over een hartslagsensor in de handgrepen, is hij ook in staat te verbinden met een borstband. Deze moet je wel los aanschaffen.

Minder geschikt voor etage

De Sole Fitness F65 weegt een respectabele 119 kg. Hierdoor is het apparaat wat lastiger om op etage te tillen.

Conclusie

De Sole Fitness F65 is een erg complete loopband met een krachtige 3,25 pk DC-motor. Deze motor zorgt ervoor dat alle 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s uitdagend zijn en de loopband een topsnelheid heeft van 18 km/u.

Hoewel hij door zijn gewicht misschien wat lastiger op een etage te gebruiken is, is hij perfect voor een grote hoeveelheid sporters.
Meer reviews:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *