Tunturi Endurance T80 – Review & aanbeveling

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 17, 2024

loopband_tunturi_t80

Als je op zoek bent naar een goede loopband, dan is de kans groot dat je de Tunturi Endurance T80 al wel een keer voorbij hebt zien komen.

Deze sterke en sportieve loopband is dan ook niet voor niets een van de meer geliefde modellen van het merk.

Maar wat onderscheidt de T80 van andere loopbanden? En wat maakt hem zo geliefd?

In deze review nemen we een kritische kijk op de geliefde loopband van Tunturi. We nemen het volledige toestel onder de loep en geven je de voor- en nadelen van het apparaat.


Een diepere blik

Maar voordat we kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen van de Tunturi T80 moeten we eerst weten wat het apparaat precies inhoudt. Hieronder gaan we het complete apparaat onder de loep nemen en toelichten.

Het ontwerp

Laten we beginnen bij het ontwerp. Want hier zien we al meteen dat we te maken hebben met een sportieve en stevige loopband.

Hoewel de T80 de karakteristieke Tunturi zwart met groene kleuren combinatie mist, straalt de loopband wel sportiviteit uit.

Zo is de loopband gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Dit zorgt ervoor dat het apparaat een maximumgewicht van maar liefst 150 kg aan kan.

tunturi_t80-review

De afmetingen van de loopband zijn 193 x 93 x 149 cm (LxBxH), waardoor hij best wat ruimte in beslag kan nemen.

Gelukkig kan hij ingeklapt worden tot 137 x 93 x 157 cm (LxBxH).

De combinatie van de grootte en het gebruikte materiaal zorgt ervoor dat het gewicht van de loopband zelf op een respectabele 117 kg zit.

Hierdoor kan het lastig zijn om de loopband de trap op te krijgen en het gebruik op etage wordt hier dan ook om afgeraden.

Het loopvlak van de loopband is net even wat breder dan die van de meeste loopbanden. Deze is namelijk 153 x 55 cm (LxB). Dit zorgt ervoor dat je op een comfortabelere manier kunt lopen zonder je zorgen te maken over de zijkanten.

Het loopvlak is voorzien van een T-Flex Comfort Top schokdemping. Deze zorgt voor een stabiele en veilige loopervaring. Om nog wat extra veiligheid te garanderen beschikt de loopband over extra stevige handgrepen aan de voorzijde van de loopband.

De loopband kan tot een hellingshoek van 15% gaan, waardoor hellingtraining ook mogelijk gemaakt wordt.

Extra krachtige motor

Een goede motor is de drijvende kracht achter iedere goede loopband. Het wordt dan ook wel vergeleken met het hart van een loopband. Gelukkig beschikt de T80 over een goede ‘rikketik’!

Zo is de Tunturi Endurance T80 voorzien van een 5,5 pk DC-motor. Deze motor zorgt ervoor dat de loopband een topsnelheid kan bereiken van maar liefst 22 km/u.

Daarnaast zorgt het hoge vermogen ervoor dat je ook op een comfortabele contant blijft, of je nu gebruikmaakt van de helling of op een hoge of lage snelheid traint.

Trainingscomputer

t80_tunturi_trainingscomputer_scherm

Als we de motor kunnen vergelijken met het hart, dan kunnen we de trainingscomputer vergelijken met het brein. En de Tunturi T80 beschikt over een kerngezonde bovenkamer!

Zo kun je eenvoudig de hellingshoek en de snelheid van de loopband aanpassen op de trainingscomputer. Maak je liever gebruik van een of meerdere trainingsprogramma’s? Dan zit je al helemaal goed!

De T80 beschikt over maar liefst 44 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze programma’s reiken van hartslagprogramma’s, tot HIIT-trainingen en van gebruikersprogramma tot vetverbranding. Zo zit er altijd wel een programma tussen voor jou!

Ook zie je op het heldere display de volgende gegevens eenvoudig terug:

  • Tijd
  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag
  • Hellingshoek
  • Snelheid
  • Aantal stappen

De hartslag wordt gemeten dankzij de hartslagsensoren in de handgrepen van het apparaat. Het toestel heeft de mogelijkheid om te verbinden met een borstband, maar deze moet je wel los aanschaffen helaas.

Extra’s

Natuurlijk heeft ook de T80 een setje leuke extra’s. Zo kun je de loopband eenvoudig via bluetooth koppelen met je smartphone of tablet. Hierdoor kun je gebruikmaken van verschillende sportapps zoals Kinomap en Zwift.

Je smartphone of tablet kun je eenvoudig in de tablethouder kwijt.

Verder beschikt de loopband nog over een handige USB-oplader, waardoor je je smartapparaat tijdens het sporten meteen kunt opladen.

Voor- en nadelen

Zoals je misschien al is opgevallen is de Tunturi T80 op papier een erg complete en fijne loopband. Maar ook dit apparaat komt met zijn eigen setje voor- en nadelen.

Om het voor jou wat overzichtelijker te houden hebben we deze voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke en positieve, de voordelen. Want de T80 komt met een aardig rugzakje vol voordelen. Deze hebben we voor jouw gemak hieronder gebundeld.

Hoog vermogen

De Tunturi Endurance T80 is uitgerust met een erg sterke 5,5 pk DC-motor. Dit zorgt ervoor dat het toestel niet alleen een hoge maximumsnelheid heeft, maar ook nog eens erg constant is.

Veel mogelijkheden

De T80 is van zichzelf al uitgerust met 44 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s variëren enorm, waardoor ervoor zo goed als iedere sporter wel een programma tussen zit.

Ook kun je eenvoudig je smartphone of tablet koppelen voor een nog grotere uitdaging!

Extra breed loopvlak

De meeste loopbanden zijn voorzien van een loopvlak rond de 40 cm in de breedte. De T80 beschikt dan ook over een comfortabel en lekker breed loopvlak van 55 cm.

Nadelen

Ieder voordeel heeft zo zijn nadeel. Dat geldt dan ook voor de T80. Hieronder hebben we de nadelen van het apparaat voor je op een rijtje.

Geen bijgeleverde borstband

De Tunturi T80 is te gebruiken met een borstband voor een erg nauwkeurige hartslag meting. Deze moet je alleen wel los aanschaffen, waardoor je wat duurder uit bent.

Zwaar

Het gewicht van de loopband, 117 kg, maakt het lastiger om het apparaat op een etage te krijgen.

Conclusie

Tunturi weet met de T80 loopband wederom te bewijzen waarom het zo’n geliefd merk is. De krachtige 5,5 pk DC-motor zorgt voor een hoge topsnelheid en een fijne consistentie in snelheid.

De 44 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s maken het zo dat er altijd wel een programma voor jou bij zit, of je beginnend of professioneel bent. Als je op hartslag wilt trainen is het wel slim dat je nog even los een borstband erbij koopt.
Meer reviews:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *