Sole Fitness F85 – Een uitgebreide review

Laatst bijgewerkt door Franziska op maart 22, 2024

Ben je tijdens je zoektocht naar een nieuwe loopband uitgekomen bij de Sole Fitness F85? Dat is goed voor te stellen.

Deze loopband biedt veel mogelijkheden, staat goed aangeschreven en is een zogeheten Kinomap loopband. Dit betekent dat de loopband over bluetooth beschikt, waardoor je gebruik van de app Kinomap kunt gebruiken.

Maar, is de aanschaf van de Sole Fitness F85 aan te raden? Dat is dé vraag die in deze Sole Fitness F85 review centraal staat.

Net zoals de Sole Fitness F63 en Sole Fitness F65 is dit in ieder geval een interessante loopband. In deze review lees je hier meer over!

De belangrijkste specificaties van de Sole Fitness F85

sole_fitness_f85_loopband

De kans is groot dat je meerdere loopbanden op je verlanglijstje hebt staan. Om tussen deze loopbanden een goede vergelijking te maken, zou je goed op verschillende specificaties moeten letten.

De belangrijkste specificaties van de Sole Fitness F85 zetten we voor je op een rijtje:

Afmetingen loopband uitgeklapt208 x 93 x 168 centimeter
Afmetingen loopband ingeklapt111 x 94 x 180 centimeter
Afmetingen loopvlak152 x 56 centimeter
Gewicht loopband127 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht165 kilogram
Maximale snelheid22 kilometer per uur
Motor vermogen4 pk
HellingshoekJa, automatisch


De belangrijkste voordelen van de Sole Fitness F85

Bovenstaande specificaties zijn volgens ons bijzonder interessant te noemen. Déze specificaties brengen namelijk de nodige voordelen met zich mee.

De belangrijkste voordelen bespreken we graag hieronder.

Inklapbaar

sole_fitness_f85_loopband_inklapbaar

De Sole Fitness F85 is op een makkelijke en snelle manier in te klappen. Juist doordat je deze loopband in kunt klappen, neemt de loopband een stuk minder ruimte in beslag.

Juist dát zorgt ervoor dat je deze loopband perfect binnenshuis kunt gebruiken.

Voor veel sporters geschikt

Wij zijn van mening dat de Sole Fitness F85 voor veel sporters geschikt is. Deze loopband heeft een maximaal belastbaar gewicht van 165 kilogram en een maximale snelheid van 22 kilometer per uur.

Deze combinatie zorgt ervoor dat iedereen van deze loopband gebruik kan maken. Ongeacht wat je trainingslevel precies is.

Comfortabel

Hardlopen op de Sole Fitness F85 is bijzonder comfortabel te noemen. Dit komt door het unieke dempingssysteem waar deze loopband over beschikt. Dankzij dit systeem worden de schokken tot wel 40% verminderd.

Veel trainingsmogelijkheden

sole_fitness_f85_loopband_display

Als je van de Sole Fitness F85 gebruik gaat maken, moet je belangrijke keuzes maken.

Voor welk van de 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kies je bijvoorbeeld? En op welk percentage stel je de hellingshoek precies in? Je hebt in ieder geval uit 15 hoeken de keuze.

Bluetooth verbinding

Deze Sole Fitness loopband beschikt over een bluetooth verbinding. Met dank aan deze verbinding train je interactief en hou je al je prestaties bij.

Daarbij is het dus ook mogelijk om bijvoorbeeld van Kinomap gebruik te maken.

Bijkomend voordeel: als je deze loopband aangeschaft hebt, kun je gratis gebruik maken van de Sole Fitness app. Met deze app krijg je nog meer inzicht in de trainingen en daarmee in je voortgang.

De belangrijkste nadelen van de Sole Fitness F85

sole_fitness_f85_loopband_helling

Dat de Sole Fitness F85 een prima loopband is, mag duidelijk zijn. Wij zijn echter ook over twee punten iets minder te spreken.

Gewicht

De F85 weegt bijna 130 kilogram. Als je deze loopband even in huis wilt verplaatsen, is dit praktisch onmogelijk om dit in je eentje te doen.

Ook bij het monteren van de loopband is dit een belangrijk aandachtspunt.

Relatief duur

De Sole Fitness F85 is absoluut geen goedkope loopband. Voor de loopband betaal je ruim 2500 euro, waardoor je flink in de buidel moet tasten. Als je een fanatieke sporter bent, is dit echter méér dan de moeite waard.

Wat kost de Sole Fitness F85?

Voor de Sole Fitness F85 betaal je 2595 euro om precies te zijn. Dit is vrij veel geld, maar je krijgt wél een prima loopband tot je beschikking.

Onze eindconclusie over de Sole Fitness F85

loopband_sole_fitness_f85

De Sole Fitness F85 is een uitmuntende loopband voor de fanatieke sporter. Ben je echter iets minder fanatiek of stel je minder hoge eisen? Dan is deze loopband wellicht iets teveel van het goede voor je.

Aan de fanatieke hardloper raden wij deze loopband in ieder geval van harte aan!


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *