Tunturi FitRun 50i – Betrouwbare loopband voor thuis?

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 11, 2024

In deze review nemen we de Tunturi FitRun 50i eens goed onder de loep. Het gaat hier om een vrij populaire loopband voor thuisgebruik.

tunturi-fitrun-50i

Hoewel het merk Tunturi zich ondertussen een gerenommeerd merk mag noemen, hadden wij vooraf toch onze twijfels over deze loopband.

Waren deze twijfels terecht, of kwam de loopband toch goed uit de test? In deze review kom je erachter.

Als jij interesse hebt in de Tunturi FitRun 50i raad ik je zeker aan om deze review eens door te nemen. Laten we snel beginnen!


De Tunturi FitRun 50i op het eerste gezicht

sporten-in-huis

Eerder hadden we de Tunturi Fitrun 40i al eens getest, het ”jongere broertje” van de 50i. Eigenlijk leek er met die loopband niet veel mis te zijn.

Sterker nog, we waren er vrij tevreden over. En dat zegt wel wat, want tevreden zijn we niet zo snel.

Toch had ik bij de FitRun 50i een ander gevoel van te voren.. Ik had het idee dat er amper verbeteringen doorgevoerd waren ten opzichte van de vorige versie.

loopvlak-tunturi-loopband

Dat idee had ik gekregen nadat ik de eigenschappen van de loopband eens doorgenomen had. Ten opzichte van de vorige versie waren die er namelijk amper op voorruit gegaan. Dat dacht ik tenminste.

Want uiteindelijk zegt de theorie niets, maar draait het erom hoe de loopband aanvoelt tijdens de training.

Het is belangrijk dat het apparaat gemakkelijk in gebruik is en dat je er meer dan genoeg mogelijkheden mee hebt om jezelf fit te trainen en te houden.

Tot zover de eerste indruk. Laten we deze review maar eens beginnen met de eigenschappen onder de loep te nemen. Nadat we dat gedaan hebben, vertel ik je voor wie ik denk dat deze loopband geschikt is.

Tot slot sluit ik deze review af met mijn definitieve oordeel. Zo ben je perfect op de hoogte van de prestaties van deze loopband, en weet je of dit apparaat wat voor jou is, of juist niet.

Trainingsprogramma’s

Laten we maar starten met de trainingsprogramma’s, wat altijd een dingetje blijft voor veel mensen.

Persoonlijk vind ik het overigens ook fijn om over lekker veel programma’s te beschikken.

Hoe meer programma’s je namelijk hebt, hoe beter en completer jouw trainingen zijn. Je kunt bovendien veel meer variëren, waardoor het lopen niet zo snel saai zal worden.

tunturi-loopband

Deze FitRun loopband beschikt over 44 programma’s, wat naar mijn mening echt meer dan voldoende is. Ik kom zelf niet vaak loopbanden tegen met zulke grote hoeveelheden.

Wat je zoal kunt verwachten van deze programma’s? Echt van alles, zo zijn er bijvoorbeeld ook 3 hartslag gestuurde programma’s, zodat je kunt trainen in de ideale hartslagzone.

Trainen met de Fitshow app

Trainen met apps mag tegenwoordig niet meer ontbreken in de fitness. Zeker als je thuis traint is dit een erg leuke functie.

Een app maakt het mogelijk om virtuele routes te lopen, wat volgens velen een training echt compleet maakt.

Het is bovendien niet alleen maar leuk, het is ook nog eens hartstikke functioneel! Wanneer je met de Fitshow app traint gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Je download Fitshow eenvoudig in de appstore en kunt vervolgens je telefoon of tablet verbinden via Bluetooth. Wat mij betreft is dit echt geniaal.

Lopen met helling

Verder kun je een hellingshoek instellen op de Tunturi FitRun 50i. Nadat je de hellingshoek veranderd hebt, zal de stand van het loopvlak veranderen.

Je kunt op deze manier bergopwaarts lopen, waardoor het lopen intensiever en dus effectiever wordt. De hellingshoek gaat overigens tot 12%, wat vooral voor beginners meer dan zat is.

Voor de absolute gevorderde die regelmatig met helling traint zal het wellicht wel aan de mindere kant zijn..

Opklapbare loopband

Toen ik voor de eerste keer een loopband in huis haalde, baalde ik van al die ruimte die ik kwijt was aan het apparaat.

Tuurlijk, ik vind mijn gezondheid heel belangrijk en daarom liet ik de loopband ook mooi staan. Maar toch had ik die ruimte liever anders benut..

Dat is alweer een tijdje terug. Tegenwoordig is dit geen issue meer. Hedendaags zijn veel loopbanden namelijk opklapbaar, zo ook deze Tunturi FitRun 50i.

fitrun-50i-opklapbaar

Na het trainen klap je het loopvlak gewoon omhoog en bespaar je zodoende echt enorm veel ruimte bij jou thuis. Bovendien staat het ook gewoon een stuk netter.

Het display bedienen

In de afgelopen jaren ben ik veel mensen tegengekomen die klaagden over de trainingscomputers op de loopbanden tegenwoordig.

De displays zouden lastig te bedienen zijn en ze zagen door de bomen het bos niet meer.

Ik vertelde ze direct dat het echt niet zo hoeft te zijn. Er zijn namelijk genoeg merken die wél rekening houden met het bedieningsgemak.

Zo heb ik altijd een hoge pet op van Tunturi, waarbij het gebruiksgemak altijd op nummer één staat. Dat is ook te merken bij de trainingscomputer van de Tunturi FitRun 50i.

50i-display

Wat erg bijzonder is, is dat ieder trainingsprogramma een eigen knop heeft. Dit heb ik niet vaak eerder gezien. Als je het mij vraagt heeft Tunturi dit echt geniaal bedacht.

Want nu kun je letterlijk met 1 druk op de knop jouw favoriete programma selecteren en direct aan de slag gaan.

Is de montage echt zo lastig?

Natuurlijk heb ik ook met andere mensen gesproken die de Tunturi FitRun 50i in huis gehaald hebben. Wat veel van hen mij vertelden, was dat ze de montage lastig vonden.

Overigens staat de gemiddelde montagetijd wel op 30 minuten volgens de boekjes. Als je met 2 personen bent tenminste.

Ik heb de loopband niet zelf hoeven te monteren, maar het is nou ook niet direct mijn favoriete bezigheid.

Ik kan me dus voorstellen dat mensen een lastige montage vervelend vinden.

Omdat het hier om een vrij robuuste loopband gaat, zitten er vrij veel losse schroefjes en dergelijke bij.

Nadat ik de handleiding doorgenomen had, leek het mij echter reuze mee te vallen. Alles is super duidelijk en stap voor stap uitgelegd, terwijl ik niet eens heel technisch ben. Ook is de handleiding is in het Nederlands te lezen.

Verhouding tussen de prijs en kwaliteit

De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit lijkt mij vrij goed. Ik ben eigenlijk niet anders gewend van Tunturi. De prijs wil overigens nog wel eens variëren van tijd tot tijd.

Ik zal er voor zorgen dat je via deze pagina te allen tijde de laagste prijs van dit moment kunt bekijken via de blauwe knoppen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald.

Dit vinden de gebruikers van de Tunturi FitRun 50i

Zoals ik eerder al zei heb ik een aantal mensen gesproken die deze loopband een tijdje geleden aangeschaft hadden.

Ik vind iemands mening namelijk pas echt interessant wanneer men de loopband al een flinke tijd in gebruik heeft, laten we zeggen 2 maanden.

Pas dan kan men er naar mijn mening een goed oordeel over geven. In het begin is alles namelijk leuk en nieuw.

Ook als je nooit eerder vergelijkingsmateriaal hebt gehad, dan kun je naar mijn mening géén goed oordeel geven over een loopband.

Er komt namelijk best wel wat bij kijken. Vandaar ook dat ik deze review voor je schrijf.

Natuurlijk heb ik ook wel gewoon de reviews doorgenomen online. Hoewel ik deze vaak met een korreltje zout neem, kun je wel een goede indruk krijgen van de loopband wanneer je de ervaringen doorleest.

Als 99 van de 100 mensen tevreden zijn, dan zal er namelijk wel iets goeds zijn.

Bij de Tunturi FitRun 50i waren de mensen die ik sprak overigens echt positief verrast over het apparaat. Met name over het bedieningsgemak en de goede demping was men tevreden.

Ook in de reviews online kun je positieve feedback lezen. Zo geeft er iemand aan lang getwijfeld te hebben, maar nog geen minuut spijt van de aankoop te hebben gehad.


Dus: voor wie is dit de juiste hardloopband?

tunturi-fitrun

Ik de reviews zag ik ook de opmerking ”Echt een aanrader voor iemand die veel loopt” voorbij komen.

Eigenlijk sloeg diegene daar de spijker op z’n kop.

Naar mijn mening is dit namelijk een ideale loopband voor diegenen die regelmatig hardlopen. Met regelmatig bedoel ik minstens 3 keer per week.

Als je 2 keer per week of minder traint is dit uiteraard ook een erg fijne loopband, maar zou je eventueel ook voor een instapmodel kunnen kiezen.

De Tunturi FitRun 50i is naar mijn mening geschikt voor beginners én gevorderde.

Echter zal de échte veeleisende professionele thuissporter wellicht wat tekort komen. Wanneer je bijvoorbeeld sprinttrainingen wilt gaan doen op hogere intensiteit, dan zijn er geschiktere loopbanden op de markt.

Tunturi FitRun 50i: wel of juist niet kopen?

Als je mijn hele review tot nu toe gelezen hebt, dan weet je waarschijnlijk al of deze loopband voor jou de ideale match is of niet.

Toch zal ik even mijn eindoordeel geven over de loopband, zodat we deze review vervolgens af kunnen sluiten.

De Tunturi FitRun 50i is wat mij betreft een echte aanrader, voor de beginner en de meer gevorderde sporter.

Het is ideaal voor iedereen die zichzelf thuis fit wilt wilt trainen, en daarvoor een uitgebreide loopband zoekt. De trainingsmogelijkheden zijn groot en het is super makkelijk te bedienen.

Ook de demping is dik in orde en de loopband traint erg fijn. Qua design is het ook een lust voor het oog en bovendien mooi afgewerkt.

Al met al een dikke aanrader dus! Klik even hieronder voor de beste prijs, mocht je interesse hebben in deze loopband.
Meer loopband reviews:Heb je vragen, opmerkingen of ervaringen met deze loopband? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *