Virtueel hardlopen op een loopband: Wat komt daarbij kijken?
Vind je het fijn om vanuit huis te sporten? Heb je echter na verloop van tijd wel de muren, het behang en de vloer in de sportruimte gezien?
Die kans is vrij groot. Het is geestdodend om voortdurend naar hetzelfde te kijken.
Gelukkig kun je het hardlopen in huis leuker voor jezelf maken. Dat doe je door virtueel te hardlopen op je loopband.
Hoe je dit kunt doen? En waarom dit wellicht ook voor jou leuk is?
Je leest het in dit artikel.
Waarom virtueel hardlopen?
- Het is leuk en verfrissend. Door van een goede hardloop app gebruik te maken, kun je het hardlopen leuker en verfrissender voor jezelf maken. Je hoeft bijvoorbeeld niet voortdurend naar hetzelfde behang te kijken, maar je kunt je vergapen aan alle graphics op het display van je loopband.
- Je kunt aan virtuele hardlooptochten deelnemen. Heb je altijd al aan de marathon van Toronto mee willen doen? Via je loopband vanuit huis kun je aan deze marathon deelnemen; met een hardloop app doe je aan allerlei virtuele hardlooptochten mee.
- Je kunt tegen vrienden strijden. Heeft één van je vrienden ook een loopband in huis staan? Als jullie beide op hetzelfde moment van dezelfde app gebruik maken, kunnen jullie tegen elkaar strijden. Dit brengt weer een hele andere dimensie met zich mee.
- Je hebt hier niet al te veel voor nodig. Virtueel hardlopen klinkt wellicht heel bijzonder, maar dat is het qua voorbereidingen niet. Om virtueel hard te kunnen lopen, hoef je echt niet al te veel te regelen.
Wat heb je nodig om virtueel te hardlopen?
Spreekt het virtueel hardlopen op een loopband je wel aan? Om dit voor jezelf mogelijk te maken, heb je slechts enkele attributen nodig.
Een goede loopband
Ten eerste is het zaak dat je een goede loopband voor in je woning aanschaft. Deze loopband moet van de gewenste kwaliteit zijn en moet over een bluetooth verbinding beschikken.
Heeft je loopband géén bluetooth verbinding?
Dan kun je je loopband niet aan je smartphone of tablet koppelen. Het virtueel hardlopen of virtueel wandelen is dan niet mogelijk.
Verder is het zaak dat de loopband aan al je andere eisen voldoet. Is de maximale snelheid van de loopband echter niet meer naar wens?
Of maakt de loopband naar je mening net iets te veel lawaai? Dan kan het beter zijn om een andere loopband aan te schaffen.
Een smartphone of tablet
Om virtueel hard te kunnen lopen, heb je ook een smartphone of tablet nodig. Dit mobiele apparaat moet aan twee eisen voldoen:
- De smartphone of tablet moet een werkende bluetooth verbinding hebben. Alleen via deze verbinding is je smartphone/tablet in staat om connectie met je loopband te maken.
- Je moet een hardloop app op je smartphone of tablet geïnstalleerd hebben. Via een hardloop app is het bijvoorbeeld mogelijk om aan virtuele hardloopwedstrijden mee te doen. Of om tegen je vriend(en) te strijden.
Een beeldscherm
Als je aan virtuele hardloopwedstrijden mee wilt doen, heb je ook een beeldscherm nodig.
Dit kan het beeldscherm van je smartphone of tablet zijn, maar dan is het wel wenselijk dat je loopband een tablethouder heeft.
Je kunt mogelijk ook de virtuele hardloopwedstrijd op het scherm van je loopband projecteren.
In veel gevallen heb je hier wel een iets duurdere hardloopband voor nodig. De meeste goedkope hardloopbanden hebben géén dergelijk beeldscherm.
Tijd & zin
Tot slot moet je ook over voldoende tijd en zin beschikken. Je moet jezelf bijvoorbeeld zien te motiveren om daadwerkelijk aan een virtuele hardloopwedstrijd mee te doen.
Probeer hier echt tijd voor vrij te maken, aangezien dit erg goed voor je gezondheid en conditie is.
Hoe werkt het virtuele hardlopen op een loopband?
Zou je graag virtueel hard willen lopen op je loopband? Volg dan onderstaand stappenplan op:
- Stap 1: installeer de gewenste app op je smartphone of tablet. Voor welke app je het beste kunt kiezen, vind je in ons artikel over de beste hardloop apps.
- Stap 2: koppel de smartphone/tablet aan je loopband. Vervolgens is het zaak om de smartphone of tablet aan je loopband te koppelen. Hoe je dit precies moet doen, verschilt van loopband tot loopband. Mocht je er niet helemaal uit komen, kun je het beste de gebruiksaanwijzing van de loopband raadplegen.
- Stap 3: open de app en start de virtuele hardloopwedstrijd. Op je tablet of smartphone zie je nu een personage die je vooruit kunt laten bewegen. Dat doe je door actief te bewegen op de loopband. De bewegingen die je op de loopband maakt, worden automatisch doorgestuurd naar de hardloop app. Op die manier kun je aan een virtuele hardloopwedstrijd deelnemen en uitlopen.
- Stap 4: sla de resultaten op. Nadat je virtueel hardgelopen hebt, kun je alle resultaten op slaan. Hoe je dit precies moet doen, verschilt per hardloop app. Ga daarom bij jouw app goed na op welke manier je dit kunt doen.
Heb je aan een virtuele hardloopwedstrijd deelgenomen? Dan is de kans groot dat je dit in de toekomst (veel) vaker wilt gaan doen.
In dat geval is het niet meer nodig om stap 1 en stap 2 te doorlopen. Als je smartphone eenmaal aan je loopband gekoppeld is, hoef je dit niet elke keer opnieuw te doen.
Deelnemen aan virtuele hardloopwedstrijden
Is het leuk om aan virtuele hardloopwedstrijden deel te nemen? Ja, absoluut.
Door aan dergelijke wedstrijden mee te doen, kom je op plekken waar je anders nooit zou komen.
Althans; hoevaak ben je nou in de gelegenheid om de marathon van Londen of Toronto te lopen?
Als je van een goede hardloop app gebruikt maakt, kun je dagelijks aan zo’n marathon deelnemen. Op een virtuele manier welteverstaan, maar dat doet niks af aan het plezier dat je hier aan kunt beleven.
Verder is het ook heel goed voor je gezondheid en conditie. Door aan virtuele hardloopwedstrijden mee te doen, kom je simpelweg voldoende in beweging.
Zonder dat je het door hebt, weet je jezelf ook extra te motiveren met dergelijke virtuele wedstrijden.
Bekijk ook:
0 reacties