VirtuFit Totally Foldable TR-50i: Review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 20, 2024

Wil jij een goede loopband voor thuisgebruik aanschaffen? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een loopband die opvouwbaar is?

Dan kom je waarschijnlijk al snel bij de VirtuFit Totally Foldable TR-50i loopband uit. Deze loopband voldoet immers aan de hierboven besproken eisen én is ook nog eens populair.

In deze VirtuFit Totally Foldable TR-50i review vertellen wij je graag meer over deze loopband. We kijken naar de specificaties, naar de voordelen én naar de nadelen.

Tevens vertellen we je meer over het prijskaartje en over de ervaringen van andere kopers.

Aan de hand van onze eindconclusie kun je direct jouw keuze maken: ga je wel of niet deze loopband aanschaffen?

De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i

virtufit_tr-50i

Heb je meerdere loopbanden op jouw shortlist gezet? Goed bezig. Door vervolgens een goede vergelijking te maken, kun je de juiste aankoop gaan doen.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar de specs van de loopbanden te kijken. Hieronder vind je de belangrijkste specs van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i:

 • Afmetingen loopvlak: 38 bij 105 centimeter
 • Afmetingen loopband: 140 bij 66 bij 110 centimeter
 • Afmetingen loopband opgevouwen: 140 bij 66 bij 18 centimeter
 • Gewicht van de loopband: 30 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 130 kilogram
 • Motorvermogen: 1 pk
 • Maximale snelheid: 12 kilometer per uur
 • Aantal trainingsprogramma’s: 12 programma’s

Wat deze specs laten zien? Deze specs laten eigenlijk direct zien dat de VirtuFit Totally Foldable TR-50i voor thuisgebruik geschikt is. Als je een loopband voor (semi) professioneel gebruik zoekt, valt deze variant direct af.


De belangrijkste voordelen van de TR-50i

Afgaande op de hoeveelheid online beoordelingen kan het volgende geconstateerd worden: de VirtuFit Totally Foldable TR-50i is een populaire loopband.

Wij waren daardoor uiterst nieuwsgierig naar deze loopband; gelukkig hebben wij de loopband zelf uit kunnen proberen.

Toen wij deze loopband uit de doos haalden, waren we direct enthousiasme. Dat enthousiasme is vanaf dat moment ook niet meer verdwenen. Iets wat te danken is aan de vele voordelen, welke we graag hieronder toelichten.

Volledig opvouwbaar

virtufit_tr50_opvouwbare_hardloopband

‘Totally Foldable’. Zoals de naam van deze loopband al aangeeft, is deze loopband volledig opvouwbaar. Dit kenmerkt zorgt in onze ogen voor meerdere voordelen:

 • De loopband staat nooit in de weg. Als je deze loopband níet gebruikt, kun je ‘m eenvoudig opklappen en in een hoekje wegzetten. Daarmee voorkom je dat je de loopband ergens in de weg staat.
 • De loopband is makkelijk te verplaatsen. Zou jij de loopband af en toe in jouw huis willen verplaatsen? Dan is de opvouwmogelijkheid ook ideaal; dat maakt het verplaatsen van de loopband een stuk makkelijker. Voor het verplaatsen komen de transportwielen uiteraard ook prima van pas.

Makkelijk te monteren

Krijg je de VirtuFit Totally Foldable TR-50i thuis geleverd? Dan kun je binnen 15 á 20 minuten al jouw eerste ‘rondje’ gaan hardlopen.

Deze hardloopband kun je namelijk bijzonder makkelijk in elkaar zetten. Zelfs als je twee linkerhanden hebt.

Veilig

Heb je nog niet al te veel ervaring met het lopen op een loopband? Of weet je van jezelf dat je wel eens jouw evenwicht tijdens het hardlopen kwijtraakt?

In dat geval komt de veiligheidssleutel van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i prima van pas.

Deze veiligheidssleutel kun je aan jouw kleding vastmaken. Zodra er iets met je op de loopband gebeurt, schiet de sleutel los.

Het gevolg daarvan is dat de loopband ook direct stopgezet wordt. Veilig en in meerdere situaties erg praktisch.

12 trainingsprogramma’s

Wil jij een loopband uitsluitend voor recreatief thuisgebruik gebruiken? Dan heb je geen baat bij bijvoorbeeld 20 of 30 programma’s. Nee, het feit dat deze VirtuFit Totally Foldable TR-50i 12 trainingsprogramma’s heeft, vinden wij prima.

Als je van zo’n trainingsprogramma gebruik maakt, kun je ook nog zelf de snelheid bepalen. Dit doe je met stapjes van 0,1 kilometer per uur; je bepaalt hierdoor erg nauwkeurig de gewenste snelheid.

Fitshow app

Wil je van nóg meer trainingsprogramma’s en –mogelijkheden genieten? Dat is mogelijk door de Fitshow app te downloaden.

Deze app kun je vervolgens aan deze loopband connecten. Vanaf dat moment ben je in staat om bijvoorbeeld een persoonlijk trainingsplan op je smartphone samen te stellen.

Dit trainingsplan wordt via de bluetooth verbinding direct overgezet naar de loopband.

Duidelijk display

virtufit_totally_foldable_tr-50i_schermpje

VirtuFit heeft bij deze loopband voor een vrij groot display gezorgd. Dit display geeft ook nog eens licht, waardoor je de loopband ook in het donker prima kunt bedienen.

Op het display kun je – tijdens het wandelen – allerlei waarden in de gaten houden. Welke waarden dit zijn, is volledig aan jezelf om te bepalen.

De belangrijkste nadelen van de TR-50i

Over de opvouwbaarheid, het display, de montage en de programma’s zijn wij erg enthousiast. Tegelijkertijd zijn wij ook tegen enkele nadelen aangelopen.

In deze VirtuFit TR 50i review informeren wij je ook graag over deze nadelen.

Lage maximale snelheid

Wil je echt op forse snelheden kunnen rennen? Dan is de VirtuFit TR50i loopband niet voor je geschikt. De maximale snelheid is namelijk slechts 12 kilometer per uur.

Prima voor thuisgebruik, maar serieuzer gebruik van de loopband is hierdoor niet mogelijk.

Geen hellingshoek

Bij de VirtuFit Totally Foldable TR-50i is het helaas niet mogelijk om een hellingshoek in te stellen. Als dit wel had gekund, zou je de trainingen een extra dimensie kunnen geven.

Maakt relatief veel lawaai

Als je op deze loopband hardloopt, is dit duidelijk te horen. Het apparaat piept en kraakt, terwijl de band zelf ook het nodige geluid produceert.

Dit is dan ook niet de meest ideale loopband voor ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat.

Als je in bijvoorbeeld een appartement woont, is dit ook niet al te prettig. De kans bestaat immers dat jouw (onder) buren het geluid van deze loopband ook horen.

Wat vinden andere gebruikers van deze hardloopband?

tr_50i_loopband_thuis

Vrij veel mensen hebben recentelijk voor deze VirtuFit loopband gekozen. Dit blijkt onder meer uit de bijna 50 reviews die hier op Bol.com achtergelaten zijn.

Als we naar deze reviews kijken, zien we vooral lovende woorden voorbijkomen:

 • 1 ster: slechts 1 beoordeling
 • 2 sterren: 0 beoordelingen
 • 3 sterren: slechts 1 beoordeling
 • 4 sterren: 15 beoordelingen
 • 5 sterren: 19 beoordelingen

De meeste gebruikers van de VirtuFit TR 50i zijn dus erg enthousiast. Zo roemen veel gebruikers de montage, de prijs-kwaliteitsverhouding, de handige bediening en de opvouwbaarheid van de loopband.

Stuk voor stuk voordelen die we in deze VirtuFit Totally Foldable TR-50i review besproken hebben.

Wat kost de VirtuFit Totally Foldable TR-50i?

Hebben wij je met deze VirtuFit Totally Foldable TR-50i warm weten te maken? En wil je het liefste deze loopband zo snel mogelijk aanschaffen? Dan kun je rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 450 á 460 euro.

Het kan echter lonend zijn om te wachten tot een aanbieding. Sommige van onze partners stunten met regelmaat een aanbieding; hierdoor betaal je bijvoorbeeld slechts 380 euro voor deze prima loopband.

Kunnen wij de VirtuFit Totally Foldable TR-50i aanraden?

In onze ogen is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i een ideale loopband voor thuisgebruik. De loopband is gunstig geprijsd, is van een prima kwaliteit en biedt de nodige mogelijkheden.

Het feit dat je de loopband volledig op kunt vouwen, is binnenshuis uiteraard ideaal.

Wel moet je rekening houden met bijvoorbeeld de lage maximale snelheid. Ook beschikt deze loopband níet over een hellingshoek.

Door dergelijke kenmerken is deze loopband niet geschikt voor (semi)professioneel gebruik. Als je een loopband uitsluitend voor recreatief thuisgebruik wilt gebruiken, is dit echter een prima optie.

Met name het prijskaartje spreekt ons daarbij erg aan. Voor een bedrag van net iets meer dan 450 euro heb je een prima loopband.

Een loopband waar je bovendien de nodige jaren van kunt genieten; VirtuFit weet namelijk kwaliteit te leveren. Al met al kunnen wij deze loopband aanraden aan de recreatieve thuissporter!


Meer VirtFit hardloopbanden:

Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *