(Assault) AirRunner: Alle informatie op een rijtje

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 20, 2024

Ben je op zoek naar een loopband voor thuisgebruik? En ben je hierbij bij een zogeheten airrunner uitgekomen? Dan bestaat de kans dat je vragen over een dergelijke crossfit loopband hebt.

Wat maakt een air runner bijvoorbeeld zo uniek? Wat zijn de voordelen van een airrunner? Welk merk biedt de beste airrunners aan? En voor wie is een airrunner geschikt?

Dit zijn stuk voor stuk vragen die je mogelijk op dit moment in je hoofd hebt zitten.

Op al deze vragen ga je in dit artikel een passend antwoord vinden. In dit artikel informeren wij je namelijk uitgebreid over de airrunner.

Op dit moment willen wij alvast één opmerking plaatsen: in het aanbod van airrunners is het merk Assault de absolute pionier en marktleider.

Het merk Assault

Dat dit merk de marktleider is, blijkt ook uit de benaming van deze soort loopband. De officiële benaming is ‘airrunner’, maar in de volksmond wordt deze loopband veelvuldig aangeduid als ‘Assault Airrunner’.

Je kunt dit eigenlijk vergelijken met Maxi-Cosi; dit is een merk, maar deze merknaam is ook uitgegroeid tot een algemene benaming voor babyproducten. Bij de Assault Airrunner loopbanden is dit precies hetzelfde.

Wat is een airrunner precies?

assault_airrunner

Een airrunner loopband is een gebogen loopband. Het loopvlak van deze loopband kent een curve, waardoor het sowieso een unieke loopband is om te zien. Als je gebruik van een dergelijke loopband gaat maken, merk je zeker op dat deze loopband uniek is.

De belangrijkste kenmerken van een airrunner hebben we je voor op een rijtje gezet:

 • Een airrunner is een curve loopband: het loopvlak heeft een buiging, waardoor je tal van trainingen uit kunt voeren.
 • Op een airrunner kun je erg intensief trainen: ook dit is te danken aan het gebogen loopvlak. Dankzij de buiging van het loopvlak kun je bijvoorbeeld simuleren alsof je tegen een berg op aan het rennen bent. Een behoorlijk intensieve training voor onder andere je kuiten.
 • Een airrunner heeft geen motor: kies je voor een Assault airrunner? Dan weet je op voorhand zeker dat deze loopband geen motor heeft. In plaats daarvan wordt de snelheid aan de hand van je eigen energie opgewekt. Des te harder je op de airrunner gaat lopen, des te harder het loopvlak de airrunner gaat bewegen.
 • Een airrunner is vrij compact: ben je op zoek naar een goede loopband voor thuisgebruik? Dan merk je wellicht snel op dat de meeste van deze loopbanden (erg) groot zijn. Heb je echter niet al te veel ruimte in je woning? Dan kun je het beste voor een airrunner kiezen; deze gebogen loopband neemt namelijk niet al te veel ruimte in beslag.
 • Geschikt voor interval trainingen: een belangrijk kenmerk van een airrunner is bovendien dat je interval trainingen uit kunt voeren. Wat dit is en hoe dit precies zit, vertellen we je graag verderop in dit artikel.

Voor wie is een airrunner geschikt?

gebogen loopband training

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is een airrunner een unieke loopband. De loopband zelf is uniek, maar ook de mogelijkheden zijn uniek. Met dank aan deze mogelijkheden is deze loopband voor specifieke mensen en wensen geschikt.

Wil je vanuit huis heel intensief kunnen trainen? Dan is een airrunner absoluut voor je geschikt. Zoals hierboven in het kort al aangegeven, kun je met een airrunner erg intensief trainen. Bij de training komt het bovendien op jezelf aan, aangezien een dergelijke loopband geen motor heeft.

Wil je vooral om recreatieve doeleinden een loopband kopen? Dan is het beter om voor een normale elektrische loopband te kiezen. Een normale loopband sluit in dat geval beter op je wensen aan.

Ben je van plan om vooral met interval trainingen aan de slag te gaan? Dan is een airrunner voor je op het lijf geschreven.

Deze loopband neemt namelijk je snelheid over, waardoor je te allen tijde de perfecte controle over de loopband hebt. Dát betekent dat je ook de perfecte controle over intervallen hebt.

Wel moet je goed rekening met het prijskaartje houden. Voor een goede air runner betaal je al snel een paar duizend euro.

Ook dit is een reden waarom deze loopband niet al te geschikt is voor recreatieve doeleinden. Alleen als je echt serieus op een loopband wilt trainen, is een airrunner een prima optie.

Wat zijn de voordelen van een airrunner?

hardlopen op airrunner

Ben je voor in je woning op zoek naar een nieuwe loopband? En ben je ook bereid om hier het nodige geld voor vrij te maken? Dan is een airrunner mogelijk een prima loopband voor je.

Het is hoe dan ook een feit dat zo’n loopband unieke mogelijkheden met zich mee brengt.

Geschikt voor intensieve trainingen

Als je echt heel intensief wilt trainen, is een Assault Airrunner de beste optie voor je. Met zo’n loopband kun je de meest zware trainingen aangaan, waar je ongetwijfeld een voldaan en slopend gevoel aan over gaat houden.

Doordat deze loopband voor intensieve trainingen geschikt is, is dit ook een geschikte loopband voor professioneel gebruik. Voor bijvoorbeeld topsporters zou een Airrunner een prima aanvulling op hun trainingsschema zijn.

Je hebt de optimale controle

Tijdens het hardlopen op een airrunner heb je de optimale controle. Dit komt onder andere doordat een dergelijke loopband géén motor heeft.

Door het ontbreken van de motor past de loopband zich volledig aan jou aan. En aan de energie die je op het loopvlak van deze loopband over weet te brengen.

Met dank aan deze optimale controle kun je ook de perfecte trainingen uitvoeren. Wil je specifieke intervallen trainen? Op een normale loopband is dit vrij lastig, maar op een airrunner absoluut niet. Een airrunner is juist geschikt voor (intensieve) interval trainingen.

Compacte vormgeving

Ook is het een groot voordeel dat een airrunner vrij compact vormgegeven is. Dit is – wat ons betreft – volledig te danken aan de unieke samenstelling van zo’n loopband.

Wat zijn de nadelen van een airrunner?

Moet je bij een airrunner ook nog rekening met nadelen houden? Ja, absoluut. Het is een hele unieke loopband, maar dit zie je ook in het prijskaartje terug.

Als je een Assault Airrunner wilt kopen, moet je bijvoorbeeld duizenden euro’s betalen. Deze loopband is hierdoor niet voor iedereen geschikt/weggelegd.

Tevens moet je rekening houden met de vormgeving van een airrunner. Zo’n loopband is vrij simplistisch vormgegeven, waardoor de meeste airrunners geen bidon- of tablethouder hebben.

Wat is de beste airrunner van dit moment?

Ben je helemaal overtuigd van de voordelen van een airrunner? En is dit exact de loopband waar je naar op zoek bent? Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen:

Assault AirRunner Loopband

assault_airrunner

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is het merk Assault de absolute marktleider. Wij zijn daarbij ook van mening dat dit merk de beste curve loopband op de markt heeft gebracht. Het gaat hierbij om deze Assault AirRunner Loopband.

Deze loopband biedt veel mogelijkheden, is compact en is onwijs slijtvast. Onderzoek heeft uitgewezen dat je maar liefst 250.000 kilometer op deze band kunt hardlopen.

Bij deze loopband ben je bovendien niet gebonden aan een maximale snelheid. Wil je heel hard rennen? Dat is mogelijk! Des te harder jij op deze airrunner rent, des te harder het loopvlak rond gaat draaien. Je bent zodoende in staat om heel intensief en zwaar te trainen. Bovendien kun je uit 13 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kiezen.

Bij deze beste airrunner loopband hoef je maar met één nadeel rekening te houden; het prijskaartje. Voor deze Assault airrunner betaal je namelijk een bedrag van 4499 euro. Niet goedkoop, maar je krijgt wel de beste gebogen loopband tot je beschikking. Een loopband die bovendien niet al te veel ruimte inneemt.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor intensieve trainingen
 • Slijtvast loopvlak (tot 250.000 km)
 • 13 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Geen maximale snelheid
 • Maximaal belastbaar gewicht van 156 kilogram
 • Relatief compact

👎 Nadelen:

 • Is niet goedkoop
 • Weegt vrij veel (127 kilogram)
VirtuFit Pro Elite HiiT Running Loopband

virtufit-pro-elite-hiit-running

Geef je liever iets minder geld aan een goede curve loopband uit? Dan kom je al snel bij deze variant van het merk VirtuFit uit. Deze variant lijkt qua vormgeving op de Assault Airrunner, maar biedt iets minder mogelijkheden.

Bij deze loopband geniet je wel van de nodige trainingsmogelijkheden. Net zoals bij de Assault Airrunner bepaal je bij deze loopband zelf de snelheid. Hierbij kun je ook nog uit 4 weerstandsstanden kiezen. Met dank aan deze standen maak je de training zo zwaar als je zelf maar wilt.

Bij deze airrunner valt het 5 inch LCD display goed op. Op dit display lees je tal van waarden af, terwijl je via dit display ook de gewenste trainingsprogramma’s kunt selecteren. Deze VirtuFit airrunner biedt in totaal 8 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s aan.

Voor deze airrunner betaal je een stuk minder geld; ongeveer 3000 euro. Deze loopband is echter wel vrij groot (172 x 71 x 180) en weegt vrij veel (155 kilogram).

👍 Voordelen:

 • 8 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Je behoudt de optimale controle over deze loopband
 • Duidelijk en handig 5 inch LCD display
 • Gunstiger geprijsd dan de Assault Airrunner
 • Onderhoudsvrij en lange levensduur (tot 100.000 km)

👎 Nadelen:

 • Is vrij groot
 • Weegt maar liefst 155 kilo

Aanbod vergelijken

Vergelijk nu het aanbod airrunners bij de winkels hieronder.Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *