Loopband Voor Thuis? Ontdek de TOP 7 Beste Van 2021!

Gepubliceerd door 765casper op

Met onze als maar drukker wordende levens zijn loopbanden populairder dan ooit tevoren. Een loopband voor thuis zorgt ervoor dat je iedere dag kunt sporten zonder helemaal naar de sportschool te hoeven gaan.

Maar met de grote hoeveelheid verschillende modellen op de markt kan je je afvragen “Wat is de beste loopband voor thuis?”.

In dit artikel geven wij je onze aanbevelingen. Ook vertellen we je alles wat je moet weten over een loopband voor thuis!

Onze top 7!

Maar laten we beginnen met onze aanbevelingen. Hieronder hebben wij speciaal voor jou onze top 7 beste loopbanden voor thuis samengesteld!

7. Focus Fitness Jet 2

Focus-Fitness-Jet-2

We bijten het spits af met de Focus Fitness Jet 2. Deze stijlvolle en sportieve loopband kan dan ook de perfecte oplossing zijn voor jouw hardloop wensen!

Het sportieve ontwerp is gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan de loopband een gewicht aan tot 100 kg.

De afmetingen van de loopband zijn 162 x 70 x 125 cm (LxBxH) en heeft een loopvlak van 123 x 42 cm (LxB). Dit maakt het loopvlak een breed genoeg voor een fijne joggende pas. Ook is de loopband van een zesvoudige demping voorzien waardoor je zo goed als geluid stil kunt trainen.

De Jet 2 beschikt over een krachtige maar stille 1,5 pk motor. Deze heeft een topsnelheid van 13 km/u waardoor je een behoorlijke uitdaging kunt hebben.

Het toestel is ook onder twee verschillende hellingshoeken te gebruiken en zijn handmatig in te stellen. Hierdoor kun je verschillende spiergroepen zoals je kuiten en bovenbenen trainen.

De trainingscomputer van de Jet 2 is voorzien van 7 verschillende trainingsprogramma’s. Dit zijn verschillende snelheidsprogramma’s maar ook een manueel programma.

Bij de programma’s wordt boven in het scherm de maximumsnelheid van de oefening gepresenteerd.

Via het display zie je eenvoudig je verbrandde calorieën, tijd en afstand. Hierdoor kun je je trainingen nauwlettend in de gaten houden.

Helaas beschikt de Focus Fitness Jet 2 niet over een hartslag programma. Gelukkig is deze vrij eenvoudig zelf samen te stellen.

Zijn compacte formaat zorgt ervoor dat het toestel na gebruik eenvoudig op te bergen is. Bovendien is hij op te klappen, waardoor het opbergen helemaal makkelijk wordt!

De Focus Fitness Jet 2 biedt een prima gevarieerd aanbod aan verschillende work-outs voor een instapmodel loopband en het toestel is dan ook ideaal voor beginners en gevorderden.
6. Tunturi FitRun 70i

Tunturi-FitRun-70i

We gaan door met de FitRun 70i van het alom bekende Finse merk Tunturi. Dat het eeuw oude bedrijf veel ervaring heeft is met de FitRun 70i wel duidelijk.

De FitRun 70i is een stevige, kunststof en metalen loopband die er niet alleen stijlvol uitziet, maar ook ronduit stevig is. Het toestel is namelijk te gebruiken tot een gewicht van maar liefst 125 kg.

De dimensies van het toestel zijn 193 x 90 x 127 cm (LxBxH) en weegt 76 kg. Hierdoor is het wel een behoorlijk groot apparaat. Het brede loopvlak is dan ook geschikt voor een flink intensieve training.

Voorzien van een Dc-motor van 3 pk, en een piekvermogen van 3,5 pk, kan de loopband een topsnelheid bereiken van 20 km/u. Hierdoor is de loopband uitermate geschikt voor intervaltrainingen of sprint oefeningen.

Bovendien is de loopband te gebruiken onder een hellingshoek van maximaal 15%. Hierdoor kun je uitbundig trainen op specifieke spiergroepen in je benen zoals je kuiten en bovenbenen.

De trainingscomputer van het toestel is voorzien van 14 verschillende programma’s. Deze zijn allemaal gebaseerd op intervaltraining, waardoor het toestel geliefd is onder mensen die graag intensief trainen.

Je kunt ook eenvoudig alle gegevens terug zien die je nodig hebt op het display. Zo kun je de tijd, afstand en verbrandde calorieën terugziet op het lcd-scherm. Je kunt ook handmatig de snelheid instellen en zelf het heft in handen nemen.

Koppel je smartphone of tablet via bluetooth en maak gebruik van je favoriete fitness apps zoals Kinomap en Strava. Ook kun je een borstband koppelen om doelgericht op je hartslag te kunnen trainen. Je tablet of smartphone kun je eenvoudig in de tablethouder kwijt.

Na je training kun je het toestel aan de kant rollen met behulp van de trainingswieltjes. Let er wel op dat het apparaat behoorlijk zwaar is, dus je zult misschien wat hulp nodig hebben hierbij.
5. Senz Sports M1000

Senz-Sports-M1000

Als derde op onze lijst, en op nummer 5, hebben we de Senz Sports M1000. Als een van de nieuwere modellen van het bekende merk is dan ook wel het een en ander te bewijzen.

Met zijn afmetingen van 151 x 69 x 135 cm (LxBxH) is deze stevige loopband relatief compact. Toch is het loopvlak van de loopband 125 x 42 cm (LxB) waardoor je toch best wat ruimte hebt. Het loopvlak biedt een zesvoudige demping, waardoor de loopband op ieder moment van de dag te gebruiken is/

Doordat het toestel gebouwd is van een combinatie van metaal en kunststof weegt het toestel 48 kg. Daarentegen is het toestel dan ook te gebruiken tot een gewicht van 100 kg, dus aan stevigheid zit je absoluut goed.

De loopband is voorzien van 1,5 pk Dc-motor. Dit zorgt ervoor dat het apparaat een topsnelheid heeft van 13 km/u. Gezien de Senz Sports M1000 een instapmodel is, is dit ook ruim voldoende.

Hoewel veel fitnessapparaten voorzien zijn van een lcd-scherm is de Senz Sports M1000 voorzien van een helder Led-scherm. Deze laat je alle nodige parameters en gegevens zien die je nodig hebt tijdens het sporten. Zo zie je eenvoudig het volgende terug:

 • Afstand
 • Snelheid
 • Tijd
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag

De hartslag wordt gemeten dankzij de hartslagsensoren in de stevige handgrepen van het toestel.

Op het Led-scherm kun je ook een van de 40 verschillende trainingsprogramma’s selecteren en de snelheid van de loopband.

Ondanks dat de Senz Sports M1000 geclassificeerd wordt als een instapmodel, is het toestel absoluut voor veel verschillende sporters te gebruiken.
 4. VirtuFit Elite TR-900i

VirtuFit-Elite-TR-900i

Als volgende hebben we een stukje Nederlands trots op de lijst, namelijk de Elite TR-900i van het bekende VirtuFit.

Hoewel het kenmerkende zwarte VirtuFit uiterlijk ontbreekt, kun je bij het eerste aanzicht van de Elite TR-900i al wel zien dat we te maken hebben met een stevig apparaat van topkwaliteit.

Met zijn 193 x 92,5 x 147 cm (LxBxH) en zijn 105 kilo is het absoluut een toestel dat erom vraagt gebruikt te worden. Door zijn stevige vertoning kan het toestel dan ook een gewicht aan tot 150 kg.

Dit gewicht komt door de combinatie van kunststof, metaal en aluminium.

Het loopvlak van de loopband is 153 x 55 cm (LxB) waardoor hij erg breed en behoorlijk lang is. Dit loopvlak is voorzien van een zesvoudige demping waardoor je op zo goed als ieder moment gebruik kunt maken van de loopband.

Ook op het gebied van de motor zit je bij de Elite TR-900i goed. Het apparaat beschikt namelijk over een krachtige Dc-motor met een continu vermogen van 3 pk. Hierdoor heeft het apparaat een minimum van 0,5 km/u en een topsnelheid van 20 km/u.

Het trainen onder een hoek is ook mogelijk met deze loopband. Zo kun je de loopband op een maximum hellingshoek gebruiken van 15%.

De trainingscomputer beschikt over een gekleurd en verlicht lcd-scherm. Hierop kun je eenvoudig een van de 40 verschillende trainingsprogramma’s selecteren. Ook zie je hier de volgende parameters:

 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid
 • Verbrandde calorieën
 • Hellingshoek

Het toestel is te verbinden met je smartphone of tablet om zo gebruik te kunnen maken van je favoriete sportapps zoals Kinomap en Strava. Ook kun je eenvoudig een Mp3-speler aansluit en genieten van je favoriete muziek die uit de ingebouwde speakers komt!

Deze grote loopband voor thuis is voor zo goed als iedere sporter geschikt en opgewassen tegen de meest fanatieke work-outs.
3. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

VirtuFit-Totally-Foldable-TR-50i

We betreden de top 3 met nog een exemplaar van het wereldberoemde Nederlandse merk VirtuFit met de Totally Foldable TR-50i.

De Totally Foldable TR-50i is een stukje smaller en minder uitgebouwd dan zijn voorganger op deze lijst, maar dat betekent niet dat het toestel niets aan kan!

Met zijn combinatie van metaal en kunststof en de afmetingen van 140 x 66 x 110 cm (LxBxH) is de loopband bestand tegen een gebruikersgewicht van maar liefst 120 kg.

Het loopvlak is 105 x 38 cm (LxB) en is daardoor een beetje aan de smalle kant. Gelukkig is het apparaat voorzien van een veiligheidssleutel. Deze bevestig je aan je kleren en schakelt de loopband uit mocht je vallen.

De motor van de loopband heeft een continu vermogen van 1 pk. Hierdoor heeft deze een minimumsnelheid van 0,8 km/u en een topsnelheid van 12 km/u.

De trainingscomputer van het apparaat beschikt over een helder verlicht lcd-scherm waarop je een van de 12 verschillende trainingsprogramma’s kunt selecteren.

Toch liever gebruikmaken van andere trainingen? Dan kun je ook je smartphone of tablet koppelen via bluetooth en gebruikmaken van de gratis FitShow app.

Op het verlichte scherm zie je naast de verschillende programma’s ook de belangrijkste gegevens die je nodig hebt tijdens het sporten. Deze gegevens zijn:

 • Afstand
 • Tijd
 • Snelheid
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag
 • Scan functie

Je hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen van het toestel. Ook is het mogelijk om een losse borstband te koppelen voor een nog nauwkeuriger resultaat.

Maar de Totally Foldable TR-50i heeft zijn naam niet voor niets gekregen! Want naast zijn supersnelle montage (minder dan 15 minuten) is het toestel volledig op te vouwen. Hierdoor wordt hij slechts 18 cm hoog waardoor je hem eenvoudig onder je bed of bank kwijt kunt. Ideaal voor degene die niet zo veel ruimte in zijn of haar huis heeft!
2. VirtuFit Elite TR-500i

VirtuFit-Elite-TR-500i

Onze op een-na-laatste loopband die we je geven is eveneens een loopband van het Nederlandse VirtuFit. De Elite TR-500i is dan ook een van de meeste geliefde loopbanden van het bedrijf met een behoorlijke reputatie.

De loopband, bedoeld voor de fanatieke hardloper, is een van de stevigste en meet uitgebreide toestellen van het bedrijf. Zo is het apparaat gemaakt om een gebruikersgewicht tot 150 kg te kunnen weerstaan.

Met zijn afmetingen van 181 x 95,5 x 130 cm (LxBxH) en zijn loopvlak van 140 x 51 cm (LxB) is het dan ook een behoorlijk groot apparaat.

De verschillende trainingsmogelijkheden van de Elite TR-500i zorgt ervoor dat het apparaat door juist de fanatiekere sporter erg geliefd is. Zo kun je via de trainingscomputer een van de 30 trainingsprogramma’s selecteren. Deze programma’s zijn:

 • 24 voorgeprogrammeerde trainingen
 • 3 gebruikersprogramma’s
 • 2 hartslag programma’s
 • 1 vetmetings programma

De hartslag programma’s zijn te gebruiken door de hartslagsensoren in de handgrepen te gebruiken. Ook kun je een losse borstband koppelen met de loopband voor een nauwkeurigere meting.

Naast de grote hoeveelheid opties qua trainingen kun je via de trainingscomputer ook gebruikmaken van de race functie. Hiermee kun je eenvoudig tegen de computer racen om een nog leukere en uitdagendere work-out te krijgen.

Uiteraard geeft het heldere lcd-scherm je ook alle informatie en parameters die je nodig hebt tijdens je training. Zo zie je:

 • Tijd
 • Snelheid
 • Afstand
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag
 • Hellingshoek

Maak je liever toch gebruik van je favoriete trainings app zoals FitShow of Zwift? Dan kun je ook eenvoudig je smartphone of tablet koppelen aan de loopband en deze gebruiken om te trainen. Je kunt je smartapparaat vervolgens gemakkelijk kwijt in de tablethouder van de loopband.  

De loopband beschikt over ingebouwde speakers, waardoor je eenvoudig je telefoon of een Mp3-speler kunt aansluiten voor muziek. Ook kun je gebruikmaken van de USB-poort om je apparaten op te laden.
1. Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus-Fitness-Jet-9-iPlus

Dan zijn we aangekomen bij de nummer 1 van de lijst, de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Als we het toestel bekijken dan kunnen we al gauw concluderen dat je voor een behoorlijk betaalbare prijs een absoluut kwaliteitsapparaat in huis kunt halen.

Met zijn afmetingen van 184 x 92 x 154 cm (LxBxH) en zijn gewicht van 85 kg is het niet de grootste of zwaarste op de lijst, maar wel een van de stevigste. Zo is het apparaat te gebruiken tot een gewicht van maar liefst 150 kg.

Het brede loopvlak van 135 x 54 cm (LxB) zorgt ervoor dat je in alle comfort kunt wandelen, joggen en rennen. Het loopvlak biedt voldoende demping, dus je kunt hem ongestoord gebruiken.

De loopband is voorzien van een stille 2,5 pk motor. Deze zorgt voor een topsnelheid van maar liefst 20 km/u, waardoor hij uitermate geschikt is voor fanatieke trainingen.

Koppel eenvoudig je smartphone of tablet met de loopband om alle mogelijkheden te gebruiken. Zo kun je namelijk de loopband besturen via je smartapparaat. Hiermee pas je bijvoorbeeld de snelheid gemakkelijk aan terwijl je geniet van je favoriete serie of film.

Ook kun je met een verbonden smartapparaat gebruikmaken van de beste sportapps. Zo kun je bijvoorbeeld Kinomap gebruiken om door de mooiste omgevingen te lopen tijdens je training.

Maar de trainingscomputer zelf biedt ook genoeg mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit 25 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die variëren tussen bijvoorbeeld snelheids- en intervalprogramma’s.

Ook kun je de hoek eenvoudig verstellen tot maximaal 15%.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een loopband die je oneindig veel verschillende mogelijkheden geeft. We zouden hier dan ook nog uren over door kunnen gaan.

Door de veel verschillende manieren van gebruiken vinden wij dit de beste loopband voor thuis.
Waar zou ik nog meer op moeten letten?

Wij hopen dat we je een heel eind op weg hebben kunnen helpen met onze top 7! Hieronder geven we je nog wat extra aandachtspuntjes waar je op zou moeten letten bij het aanschaffen van een loopband voor thuis.

Grootte loopvlak

Grootte loopvlak

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is het loopvlak. Hoe breder en langer het loopvlak is, hoe minder snel je zult vallen en je comfortabeler kunt trainen.

Gewicht

Dit is vooral voor mensen die van plan zijn om op een verdieping te trainen van toepassing. Het is erg belangrijk om rekening te houden met het gewicht van het toestel. Je wilt je immers geen hernia tillen om het toestel naar boven te krijgen!

Demping

De demping is eveneens een erg belangrijk punt voor een loopband. Door een loopband met goede demping te hebben creëer je niet alleen minder overlast voor je buren, maar loop je ook nog lekkerder. Een win win situatie!

Manieren van opbergen

Manier van opbergen

Zoals je misschien al wel gezien hebt zitten er soms wat functies op een loopband die jou helpen hem op te bergen.

Zo zijn er modellen die opklapbaar of zelfs helemaal op te vouwen zijn. Hierdoor zijn deze vooral voor mensen met een kleinere woning ideaal.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een de beste loopband voor thuis dan kan het goed zijn dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met de hierboven gegeven top 7 hopen wij je zoektocht toch wat makkelijker te hebben gemaakt.

Maak ook gebruik van onze tips en aandachtspunten om voor jou te bepalen wat voor jou de beste loopband voor thuis is.Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *