Loopband op zolder? Let op de volgende dingen!

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 12, 2024

We zijn gek op sporten. Het is een van onze favoriete dingen om te doen in onze vrije tijd. Maar we hebben lang niet altijd de tijd om naar de sportschool te gaan.

Precies om deze reden is thuis sporten populairder dan ooit! Vele van ons hebben dan ook een hometrainer, crosstrainer of loopband in huis.

Loopbanden zijn de afgelopen jaren immens in populariteit gestegen. Maar ondanks dat we gek zijn op deze fijne apparaten is het wel iets waar je mee op moet passen als je hem wilt gebruiken op een hogere verdieping.

Denk hierbij aan in je appartement, slaapkamer of op zolder.

Houd rekening met je vloer

Als je van plan bent om een loopband te gaan gebruiken, dan wil je natuurlijk af en toe lekker los kunnen gaan.

Maar als je aan het rennen bent dan merk je al gauw dat je best wat herrie kunt maken. Het is daarom ook echt van belang dat je rekening houdt met het type vloer dat je hebt.

Veel oudere huizen zijn voorzien van gehorige houten vloeren. Vooral op zolder zul je dit veel gaan tegenkomen.

Als je je loopband op zolder wilt plaatsen dan is het ook aan te raden om eerst te controleren of je een houten vloer hebt. Als je dat hebt is het namelijk niet aan te raden om hier je loopband te gebruiken.

Ook kan het een probleem zijn als je een parketvloer hebt. Veel moderne huizen hebben namelijk deze prachtige vloeren. Maar jammer genoeg zijn deze prachtige vloeren ook een broedplek voor geluidsoverlast.

En in mijn appartement of flat?

Het kan goed zijn dat je helemaal geen zolder hebt. Dit is, als je in een appartement of flat woont, namelijk niet iets wat snel voorkomt.

Maar als je gebruik wilt maken van een loopband in je appartement of flat dan is het ook wel zo netjes om je onderburen even in te lichten.

Het is over het algemeen wel zo dat appartementencomplexen en flatgebouwen beter geïsoleerd zijn dan de houten zolder van je ouders.

Maar ondanks deze betere isolatie kan het nog steeds erg gehorig zijn. Hierdoor kan het goed zijn dat je buren regelmatig last van je zullen hebben bij veelvuldig gebruik.

Wat kun je doen om de geluidsoverlast te voorkomen?

Je wilt natuurlijk niet je buren en huisgenoten tot last zijn met je loopband. Stel je voor dat zij ineens met een loopband op een houten vloer gaan sporten!

Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor je de geluidsoverlast zou kunnen beperken.

Een van de meest voor de hand liggende dingen die je kunt doen is het aanbrengen van isolatie. Als je je vloeren goed isoleert dan is de kans op geluidsoverlast minder.

Dit komt doordat de isolatie de trillingen opvangt en deze laat afnemen. Deze trillingen zijn namelijk de reden achter de overlast.

Het aanbrengen van isolatie kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je loopband op een kleed te zetten.

Een kleed neemt namelijk al een flink deel van deze trillingen op. Een andere mogelijkheid is een schuimrubberen mat. Deze matten zijn namelijk ook ontwikkeld om te isoleren en kunnen dus ook wonderen verrichten voor je loopband.

De regel geldt over het algemeen; hoe dikker de mat, hoe beter de isolatie. Let er alleen wel op dat als je een dikkere mat hebt dat je loopband minder stabiel zal staan. Je moet dus niet een té dikke mat nemen.

Als je van plan bent om je loopband op een parketvloer neer te zetten, dan is het verstandig dat je een goed isolerende ondervloer hieronder hebt. Deze ondervloer zal namelijk hetzelfde doen als de matten.

Tot slot kun je er ook altijd voor kiezen om, als je een houtenvloer hebt in ieder geval, deze zelf te isoleren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld isolerend schuim tussen de vloer en het plafond te doen!

Conclusie

Het hebben en gebruiken van een loopband kan wonderen doen voor je conditie. Maar ondanks dat jouw humeur erop vooruitgaat kunnen je onderburen of huisgenoten er aardig last van hebben.

Zorg er dus voor dat je beschikt over een goede isolatie onder je loopband voor je gaat rennen!

Klik hieronder voor de beste loopbanden:


💡 Misschien ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *