Stille loopband nodig? Onze top 3 geruisloze loopbanden

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 14, 2024

Wil jij in huis lekker kunnen sporten? Wil je alleen jouw huisgenoten, gezinsleden en/of buren niet tot last zijn?

Dan is de aanschaf van een stille loopband aan te raden. Een dergelijke loopband produceert niet al te veel lawaai, waardoor je ‘m ook ’s avonds kunt gebruiken. Erg handig!

Als je op zoek naar een stille loopband gaat, kom je al snel meerdere varianten tegen. Om je met deze zoektocht te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste stille loopband. Hieronder vind je een top 3 uit het huidige aanbod.

De 3 beste stille loopbanden

Heb je oren naar een stille loopband? Kies dan bij voorkeur voor één van onderstaande drie varianten. Deze varianten voldoen aan de verwachtingen en zijn de aankoop meer dan waard.

1. VirtuFit Elite Smart Touch

virtufit_elite_smart_touch

Deze geweldige loopband is niet alleen stil, maar ook nog eens erg slim. Zo kun je deze loopband via bluetooth aan jouw smartphone koppelen. Ook is het mogelijk om van meerdere trainingsapps en entertainment opties gebruik te maken.

Het belangrijkste voordeel is echter terug te vinden in de motor. Deze motor maakt nagenoeg geen lawaai, maar kent wel prima prestaties. Zo levert de motor voortdurend een vermogen van 2,5 pk, waardoor de maximale snelheid op 18 kilometer per uur ligt. Als je een dergelijke snelheid wilt lopen, levert de loopband overigens een piekvermogen van maar liefst 4 pk.

De stilte van de loopband is ook te danken aan het unieke dempingsysteem. VirtuFit heeft haar eigen Rubber Shock Absorption dempingssysteem ontwikkeld.

Dit systeem vangt de ‘klappen’ van jouw benen op, waardoor het geluid eigenlijk direct ‘afgevoerd’ wordt. De mensen die zich in de buurt bij jou bevinden, horen hierdoor nagenoeg niet dat je aan het hardlopen bent.

Qua mogelijkheden kom je bij deze stille loopband ook niks te kort. Je kunt uit maar liefst 75 trainingsprogramma’s kiezen, de loopband heeft een groot loopvlak (140 x 46 cm) en beschikt over een helder display.

Al met al een ware aanrader; een ideale loopband voor in onder andere een appartement.

Voordelen:

 • Maar liefst 75 trainingsprogramma’s
 • Een stille doch krachtige motor
 • Inclusief uniek dempingssysteem
 • Ruim loopvlak
 • Veel slimme koppelingsmogelijkheden

Nadelen:

 • Relatief prijzig
 • Weegt behoorlijk veel
2. Focus Fitness Jet 7 iPlus

focus-fitness-jet-7-iplus

Ben je op zoek naar een loopband om geluidoverlast tegen te gaan? En wil je graag minder geld uitgeven dan bij de hierboven besproken variant? Dan is deze variant van Focus Fitness interessant voor je. Ook deze loopband is erg stil, biedt veel mogelijkheden én beschikt over unieke systemen.

Zo heeft deze loopband een 8-voudig Flex Senpension dempingssysteem. Dit systeem vangt de klappen tijdens het hardlopen op, waardoor jouw gewrichten minder zwaar belast worden. Belangrijker is echter dat deze demping ook het geluid nagenoeg volledig wegneemt. Mede daardoor is dit een prima stille loopband.

Om meerdere redenen is deze loopband sowieso aan te raden. Denk hierbij maar aan het prijskaartje, aan de ingebouwde hartslagsensoren, aan het duidelijke display en aan de 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Ongeacht waar je voor aan het trainen bent, biedt deze loopband een geschikt programma aan.

Al met al een erg fijne- en stille loopband.

Voordelen:

 • 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Uniek dempingssysteem voor miniem geluidsoverlast
 • Relatief gunstig geprijsd
 • Duidelijk en groot display
 • Inclusief hartslagsensoren

Nadelen:

 • Deze loopband weegt vrij veel
 • Ingebouwde ventilator functioneert niet naar wens
3. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

VirtuFit-Totally-Foldable-TR-50i

Wil je graag een goede stille loopband hebben? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een stille loopband voor in jouw appartement? En wil je daarom ook dat de loopband niet al te veel weegt? Dan kun je het beste voor deze stille loopband van VirtuFit kiezen.

Dit is een bijzonder compacte loopband. Een loopband die je ook in kunt klappen, waardoor de loopband nagenoeg geen ruimte in beslag neemt. Handig als je niet al te veel ruimte in jouw woning hebt.

Mocht je van de loopband gebruik willen maken, hoef je ook niet bang te zijn voor al te veel lawaai. Deze loopband heeft namelijk een prima dempingssysteem en een stille motor. Deze facetten zorgen ervoor dat het maximale geluidsniveau relatief ligt. Ideaal.

Verder heeft deze loopband een prima loopvlak, een duidelijk display én een gunstig prijskaartje. In verhouding tot de twee hierboven genoemde varianten is deze loopband zelfs spotgoedkoop.

Voor een bedrag van een paar honderd euro krijg je echt een veelzijdige én stille loopband tot je beschikking. Een loopband waarmee je niet bang voor geluidsoverlast hoeft te zijn.

Voordelen:

 • Volledig inklapbaar; staat dus nooit in de weg
 • Erg gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief hartslagfunctie
 • Stille motor en prima dempingssysteem

Nadelen

 • Maximale snelheid van slechts 12 kilometer per uur
 • Geen instelbare hellingshoek
Aandachtspunten voor het uitkiezen van een stille loopband

Weet je 100% zeker dat je een stille loopband wilt hebben? Dan kies je bij voorkeur voor één van de hierboven genoemde varianten. Om tussen deze varianten een keuze te maken, is het zaak om op meerdere criteria te letten.

Demping

Het dempingssysteem speelt bij elke loopband een cruciale rol. Des te beter dit systeem functioneert, des te minder lawaai de loopband produceert. Een goed dempingssysteem vangt het geluid eigenlijk op en voert het geluid vervolgens af. Loopband én geluidsoverlast; dankzij een goed dempingssysteem heb je daar geen last meer van.

Stille motor

Ook is het van belang dat de motor van een loopband stil is. Daarbij is het ook wenselijk dat de vermogen wel voldoende vermogen levert. Indien je voor een stille loopband van een gerenommeerd merk kiest, is de motor veelal relatief stil.

Handige bediening

Verder is het zaak om naar de bediening te kijken. Ook het bedienen van bijvoorbeeld het display moet zo min mogelijk lawaai maken. Touchscreen knoppen of lichte drukknoppen op het display zijn daarom zeer wenselijk.

Display

Sowieso is het verstandig om kritisch naar het display te kijken. Welke waarden worden precies op het display weergegeven? En hoe groot is het display? Let tevens op of het een kleurendisplay of een zwart-wit display betreft.

Ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *