NordicTrack New Commercial 1750 | Review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 13, 2024

NordicTrack New Commercial 1750 review

We zijn als volk gek op sporten. Zo zijn we niet weg te denken uit de sportscholen en zijn wel veel te vinden op de sportvelden.

Maar naast dat we graag buiten de deur sporten is het thuis sporten vandaag de dag steeds populairder. We hebben vaker fitnessapparaten zoals hometrainers en crosstrainers in huis.

Loopbanden zijn dan ook erg geliefd op het moment. De New Commercial 1750 van NordicTrack is een van de meest populaire loopbanden van het moment.

Het apparaat wordt dan ook geroemd en geliefd bij zijn fans en weet zichzelf apart te zetten in een oceaan van andere loopbanden.

Maar wat maakt de New Commercial 1750 zo speciaal? En waarom zou je hiervoor moeten gaan?

In dit artikel gaan we kijken naar het apparaat en deel ik mijn eigen ervaringen ermee.

Een verdiepende blik

Zoals we al kortgesloten hebben is de New Commercial 1750 van NordicTrack een van de koplopers van het moment. Het apparaat weet een unieke positie in een erg drukke markt in te nemen.

Om te begrijpen waarom dit is zullen we eerst gaan kijken naar het apparaat zelf.

Het ontwerp

trainen_op_commercial_1750_loopband

Laten we beginnen bij het ontwerp. Want als we kijken naar deze loopband dan is een ding duidelijk, we hebben te maken met kwaliteit.

Het apparaat is gemaakt van een erg stevige combinatie van metaal en kunststof. Dit zorgt ervoor dat hij te gebruiken is tot maar liefst 135 kg.

nordictrack-commercial-1750-loopband

Maar die stevigheid straalt het ook wel uit. Het apparaat is namelijk 200 x 99 x 160 cm (LxBxH) wat het een grote loopband maakt.

Het loopvlak is hierdoor ook erg groot, namelijk 152 x 55 cm (LxB). Het apparaat weegt op zijn beurt dan ook een respectabele 154 kg.

Het apparaat is eenvoudig op te bergen door hem op te klappen. Eenmaal opgeklapt kun je hem via de transportwieltjes verplaatsen en neerzetten op de plek waar hij niet in de weg staat.

Als we verder kijken naar de bodem van het apparaat, dan zien we ook dat de hellingshoek te verstellen is. Deze kan tot een stijging van 15% gaan en een daling van -3%. Dit zorgt ervoor dat je op een gevarieerde manier kunt trainen.

Krachtige motor

Een loopband is enkel zo goed als dat zijn motor is. Gelukkig zit dat bij de NordicTrack New Commercial 1750 ook wel goed. Het apparaat beschikt over een stille en zelf koelende motor van maar liefst 3,75 pk.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat een snelheid kan bereiken van maar liefst 22 km/u.

Trainingscomputer

Deze snelheden, stijgingen en dalingen zijn gemakkelijk in te stellen via de trainingscomputer van het apparaat. Dit kun je namelijk eenvoudig doen met behulp van het 10 inch touchscreen.

nordictrack-commercial-ifit-live

Op de trainingscomputer kun je ook nog veel verschillende trainingsprogramma’s selecteren. De loopband biedt 38 voorgeprogrammeerde programma’s die uiteenlopen van beginner tot gevorderde.

Op het grote scherm zie je ook de volgende gegevens eenvoudig terug:

  • Afstand
  • Snelheid
  • Tijd
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag
  • Hellingshoek
  • Grafiek
  • Circuit

Je hartslag wordt gemeten met behulp van de hartslagsensoren die in de handgrepen van het apparaat zitten.

Wil je liever gebruikmaken van een borstband? Dan kun je deze gemakkelijk koppelen.

Connectiviteit

Naar het gebruiken van de standaard trainingscomputer kun je de New Commercial 1750 ook koppelen met je smartphone of tablet.

Zet deze in de tablethouder en je kunt eenvoudig gebruikmaken van verschillende trainingsapplicaties die jou een nieuwe uitdaging geven.

Mochten jij en deze loopband een goede match zijn. Klik dan even op de knop hieronder voor de kortingspagina en meest gunstige koopvoorwaarden:


Mijn ervaring

De NordicTrack New Commercial 1750 beschikt over erg veel mogelijkheden.

Om deze mogelijkheden goed te kunnen testen heb ik besloten het apparaat in huis te halen en hem eens goed aan de tand te voelen.

Montage

Het eerste dat mij opviel aan de New Commercial 1750 na ontvangst was het formaat. Wat een groot ding.

Ondanks dat ik verwacht had dat dit de nodige complicaties met zich mee zou brengen, is het monteren ervan verrassend eenvoudig.

De bijgeleverde handleiding neemt je stap voor stap mee om het apparaat in elkaar te zetten. Het duurde een klein halfuurtje, maar ik had hem staan!

Het moment suprême

Nu dat het apparaat stond was het moment daar. Als een kind zo enthousiast heb ik de stekker in het stopcontact gestoken en was ik overdonderd door het grote touchscreen.

Ik heb besloten om te beginnen met een simpele warming-up, en ben gegaan voor een programma op tijd. Zo heb ik de eerst 15 minuten op 7 km/u gelopen en kon ik lekker inkomen. Tijdens het lopen valt het op dat het apparaat stil is, wat mij geruststelt.

Na de warming-up heb ik besloten om mijn tablet te koppelen om de connectiviteit uit te proberen. Ik vind het zelf namelijk altijd te gek als fitnessapparaten te verbinden zijn met mijn gadgets. Dit doet de New Commercial 1750 dan ook vlekkeloos en voor ik het doorhad was ik al volop bezig met iConsole+.

De loopband beschikt zelf over speakers, dus ik heb ook deze maar even goed uitgeprobeerd. Terwijl ik op mijn favoriete band bezig was met mijn sessie voelde ik een briesje.

Dit is dus afkomstig van de ingebouwde ventilator, die ervoor zorgt dat je goed verkoelt blijft.

Na de training

nordictrack-loopband-opbergen

Ik had besloten mijn cooling-down te doen via een hartslagprogramma met een hellingshoek van 5%. Na dit te hebben voltooid zat mijn eerste training erop en kon ik met een gerust en getraind hart ademhalen.

Ik heb het loopvlak opgeklapt en het apparaat in de hoek van de kamer gerold. Ondanks zijn forse gewicht is dit toch relatief makkelijk te doen.

NordicTrack New Commercial 1750: Conclusie & kopen

nordictrack_commercial_1750

De NordicTrack New Commerce 1750 is een van de meest vooruitstrevende loopbanden beschikbaar op de markt.

Het apparaat is voorzien van een hoge topsnelheid, 38 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en verbind naadloos met je smartphone of tablet.

Dit alles maakt de New Commerce 1750 een loopband die geschikt is voor elk type sporter. Of je nu recreatief of fanatiek bent. Het enige wat de toegankelijkheid schaadt is de prijs, die toch wel aan de hoge kant is.

Mochten jij en deze loopband een goede match zijn. Klik dan even op de knop hieronder voor de kortingspagina en meest gunstige koopvoorwaarden:


Meer loopbanden:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *