Tunturi Endurance T90 – De perfecte loopband?

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 20, 2024

We sporten allemaal veel om gezond te blijven. Ook binnen in huis kunnen we veel doen qua sport. Hiervoor maken we veel gebruik van een loopband.

Als je een loopband zoekt is de Tunturi Endurance T90 ook vast al eens voorbijgekomen. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat de Tunturi T90 je te bieden heeft. Ook de voor- en nadelen zullen besproken worden.

Lees dus snel verder om alles over deze loopband te weten te komen.


Een analyse van de loopband

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de loopband je precies te bieden heeft. Hierdoor krijg je namelijk een beter beeld bij het product.

Alles wat de loopband heeft staat hieronder voor je op een rij.

Het ontwerp van de loopband

tunturi_loopband_t90

We moeten natuurlijk gewoon beginnen bij het begin. In dit geval kom je dan dus uit bij het ontwerp van de loopband. Door slechts een korte blik op dit apparaat te werpen ontdek je al wat voor klasbak het is.

Het frame van deze loopband is erg stevig. Hierdoor kan de loopband wel tegen een stootje. Dankzij het stevige frame ligt het maximumgewicht ook vrij hoog. Tot 150 kilogram is de Tunturi T90 te gebruiken. Voor veel sporters is deze loopband dus geschikt.

De loopband heeft een afmeting van 197 X 93 X 149 centimeter. Dit is natuurlijk vrij fors. De Tunturi Endurance T90 zal dan ook flink wat ruimte in beslag gaan nemen. Je zult dus een vrij grote ruimte ter beschikking moeten hebben. Gelukkig kan je de loopband ook inklappen.

Dankzij de wieltjes kan je de loopband makkelijk verplaatsen. Hierdoor hoeft de loopband niet in de weg te staan.

Het loopoppervlak is vrij groot. De band waarop je moet lopen heeft namelijk een afmeting van 153 X 55 centimeter. Dit is voor een loopband vrij breed. Het zal zorgen voor een prettige ervaring tijdens het lopen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je zult omvallen. De loopband beschikt namelijk over meerdere handgrepen. Als je bang bent dat het je even te veel gaat worden, dan grijp je je hier gewoon aan vast. Ook als je niet heel stabiel ter been bent kan je daardoor de loopband gebruiken.

Bovendien zijn de hartslagsensoren ook geplaatst in deze handgrepen. Als je dus meer informatie wilt over je hartslag, zul je je wel vast moeten houden.

Door de T-Flex Comfort Top is ook schokdemping aanwezig in de loopband. Hierdoor loop je comfortabeler.

De band kan een hoek aannemen tot 15 graden. Hierdoor kan je je training nog net iets intenser maken.

De motor van de loopband

tunturi_t90_motor

Bij een loopband is de motor natuurlijk erg bepalend. Je bent hiervan namelijk afhankelijk als je op een bepaalde snelheid wilt gaan lopen.

De motor in deze loopband heeft een vermogen van 5 PK. Dat is voor een loopband vrij hoog. Je ziet dit ook af aan de snelheden waarop gelopen kan worden. De minimumsnelheid is 0,8 km/u, terwijl de topsnelheid op maar liefst 24 km/u ligt.

In combinatie met de helling, die je ook kan aanpassen, kan je zo dus zorgen voor een vrij intensieve training. Je stelt de loopband gewoon eenvoudig naar wens in.

Scherm op de loopband

tunturi_t90_scherm

De Tunturi Endurance T90 beschikt ook over een erg handig scherm. Op dit scherm valt van alles af te lezen. Dit zorgt voor een nog betere ervaring tijdens, maar ook na het trainen.

Je ziet er bijvoorbeeld je snelheid op terug, afgelegde afstand en ga zo maar door. Vrijwel alle gegevens die van belang zijn tijdens het trainen op een loopband kan je van het scherm aflezen.

Het display heeft een grootte van 10 inch. Verder gaat het om een 4 LED scherm, met lcd-backlight.

Extra’s

Het is natuurlijk erg leuk als er extra’s zijn waar je gebruik van kan maken. Dit zorgt er namelijk voor dat je nog meer uit de loopband kan halen dan normaal. Bij de Tunturi T90 zijn deze extra’s aanwezig.

Zo kan je de loopband via Bluetooth eenvoudig verbinden met bijvoorbeeld je smartphone. Hierdoor kan je apps, zoals TunturiRoute, gebruiken tijdens het hardlopen op de band.

Ook vind je een USB-lader aan op de loopband. Tijdens het hardlopen kan je dus bijvoorbeeld je smartphone gewoon opladen. Zo sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Zowel jij als je smartphone zullen fit uit de strijd komen.

Je tablet kan je eenvoudig kwijt in de tablethouder. Als je de loopband hebt verbonden met je tablet hoef je dus niet op zoek naar een plek om deze neer te leggen. Zo heb je je apparaat altijd bij de hand.

Daarnaast is er ook nog een stappenteller aanwezig. Je kan jezelf een bepaald doel stellen qua stappen. Je kan hierdoor eenvoudig zien of je je doel hebt behaald of niet.

Deze loopband, die geschikt is voor semiprofessioneel gebruik, lijkt dus meer dan genoeg leuks te kunnen bieden.

De voordelen en de nadelen

Het is nu tijd om alle pluspunten van de loopband nog maar eens te bekijken. Uiteraard zullen ook de minpunten aan bod komen. Iedere loopband heeft namelijk zijn minpunten. Ook de Tunturi Endurance T90 ontkomt weet hier niet aan te ontkomen.

Doordat je straks een duidelijk overzicht hebt van alle goede en minder goede punten zal het maken van een keuze voor jou een stuk makkelijker worden.

Voordelen van de Tunturi Endurance T90

Laten we positief beginnen en dus eerst de voordelen behandelen.

Beschikking over Bluetooth

Zoals gezegd heeft deze loopband de mogelijkheid om met Bluetooth verbindingen aan te gaan. Dit is erg prettig en zorgt voor een nog betere ervaring.

Veel verschillende programma’s

Je kan natuurlijk je eigen plan maken, maar het kan zijn dat je daar niet goed in bent. De Tunturi Endurance T90 is hierop voorbereid. Je kan eenvoudig kiezen uit één van de 44 trainingsprogramma’s.

Informatie over je hartslag

Tijdens het sporten kan het handig zijn om informatie te krijgen over je hartslag. Dankzij de hartslagsensoren kan dat met deze loopband. Je krijgt zo een beter beeld bij de effecten van je training.

Nadelen van de Tunturi Endurance T90

Minpunten zijn er helaas ook. Gelukkig zijn het er bij de Tunturi T90 niet veel.

Veel ruimte nodig

De loopband kan je weliswaar inklappen, maar tijdens een training werkt dat natuurlijk niet. Je hebt dan dus veel ruimte nodig om de loopband kwijt te kunnen. Niet iedereen heeft die ruimte zomaar beschikbaar.

Conclusie

hardlopen_op_t90_loopband

Thuis lekker fit worden of fit blijven met een loopband is eigenlijk ideaal. Je bent natuurlijk op zoek naar een loopband die perfect is voor jou om te gebruiken. Vele loopbanden zullen dan ook al voorbij zijn gekomen.

De Tunturi Endurance T90 is een loopband die je dan vast al eens bent tegengekomen. Het is dan ook een loopband van goede kwaliteit.

Ondanks dat de loopband veel ruimte nodig heeft, zul je geen spijt krijgen van de aankoop. De loopband kan je namelijk alles bieden wat je nodig hebt. Het is zelfs mogelijk dat er nog meer geboden wordt dan je nodig hebt.

Je kan eenvoudig kiezen tussen een simpele training of juist wat intensiever. Dit is allemaal mogelijk dankzij de krachtige motor die in deze loopband zit. Ook kan je de helling van de band aanpassen, waardoor het net kan lijken alsof je tegen een heuvel oploopt.

Als je de loopband even niet wilt gebruiken kan je deze simpelweg inklappen. Dankzij de wieltjes kan je de loopband vervolgens makkelijk verplaatsen. Zo zet je de band altijd neer waar jij de band hebben wilt.

De Tunturi Endurance T90 heeft veel meer voordelen dan nadelen. Eigenlijk is er dus bijna geen reden om deze loopband niet te kopen.

Misschien staat deze loopband binnenkort ook wel bij jou in huis. Word jij ook fit dankzij de erg goede kwaliteiten van de Tunturi Endurance T90?

Meer Tunturi loopbanden:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *