Tunturi FitRun 30 – Eerlijke review & ervaring

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 13, 2024

tunturi_fitrun_30

Het lijkt vandaag de dag wel alsof we met de dag drukker zijn. We hebben veel te doen op ons werk, zien graag onze familie en vrienden en proberen er ook nog een goede gezondheid op na te houden.

Een van de belangrijkste dingen voor een goede gezondheid is dan ook sporten, wat we maar al te graag doen.

Door ons als maar drukker wordende schema is thuis sporten populairder dan ooit. We hebben steeds vaker hometrainers en loopbanden in ons huis staan, zo dat we thuis even flink aan de slag kunnen.

De Tunturi FitRun 30 is een van de meest geliefde modellen van het moment en heeft zich een weg weten te banen in menig woon- of slaapkamer.

Maar wat maakt deze loopband zo geliefd? En waarom zou je voor deze gaan?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een van de meest geliefde loopbanden van het moment, de Tunturi FitRun 30.

Een verdiepende kijk

Het bedrijf Tunturi zal voor de meeste fitnessfanaten niet onbekend in de oren klinken. Maar niet alleen voor de fanatieke sporter is het merk ben aanwinst.

Naast het grote assortiment aan verschillende fitnessapparaten is de FitRun 30 een van de meest populaire loopbanden van het bedrijf.

Hieronder zullen we een complete blik gaan werpen op het apparaat!

Het ontwerp

tunturi_fitrun_achterzijde

Natuurlijk is het eerste waar we naar gaan kijken het ontwerp. Op het eerste oogopslag valt het eigenlijk al meteen op dat we te maken hebben met kwaliteit.

Het stevige apparaat is gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof. Hierdoor kan hij een gebruikersgewicht aan tot wel 100 kg.

De dimensies van de loopband bedragen 154 x 72 x 129 cm (LxBxH) en weegt 46 kg.

Het loopvlak van de loopband is behoorlijk, namelijk 120 x 45 cm (LxB) wat groter is dan het standaardformaat.

Ook is het loopvlak voorzien van een driedubbele demping, waardoor je het apparaat ook ’s avonds kunt gebruiken.

loopoppervlak_fitrun30

Tijdens het lopen kun je jezelf vasthouden aan de handgrepen. Deze zijn bovendien voorzien van hartslagsensoren waardoor je hartslag gemeten kan worden.

De bodem van het apparaat is voorzien van kleine pootjes. Via deze pootjes kun je eenvoudig de hellingshoek instellen van de loopband waardoor je ook heuvel op kun trainen.

Het gebruiken van je tablet en smartphone is ook gemakkelijk. Dit doe je door het apparaat te plaatsen in de tablethouder. Ook beschikt de loopband over twee bidonhouders.

Na gebruik kun je de loopband gemakkelijk opklappen en wegrollen aan de hand van de transportwieltjes aan de bodem. Ingeklapt heeft de loopband de dimensies 82 x 72 x 135 cm (LxBxH) waardoor het apparaat niet snel meer in de weg zal staan.

Trainingscomputer

Net als de meeste moderne fitnessapparaten beschikt ook de FitRun 30 over een trainingscomputer.

Deze trainingscomputer is jouw compagnon tijdens je oefeningen en zorgt ervoor dat jij op de meest uitdagende manier kunt trainen.

tunturi_30_display

De trainingscomputer is uitgerust met maar liefst 20 verschillende trainingsprogramma’s. Deze zorgen ervoor dat je doelgericht kunt trainen.

De trainingsprogramma’s passen de snelheid van de loopband automatisch aan tijdens het sporten, afhankelijk van het programma.

Ook kun je ervoor kiezen om de snelheid handmatig aan te passen. Zo is de maximumsnelheid 12 km/u met een hellingspercentage van 3%.

De trainingscomputer is voorzien van een helder lcd-scherm. Op dit scherm worden naast de trainingsprogramma’s ook een aantal parameters weergegeven. Deze parameters zijn:

  • Afstand
  • Tijd
  • Verbrandde calorieën
  • Hartslag

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handvatten. Voor een nog nauwkeuriger resultaat is de loopband ook te gebruiken met een borstband.

Hoewel de meeste fitnessapparaten connectiviteit hebben met verschillende smartphone-apps, is er voor de FitRun 30 voor gekozen dit niet te doen.

Je kunt dus geen gebruik maken van fitnessapplicaties en de loopband is niet voorzien van bluetooth.

Mochten jij en de FitRun 30 een goede match zijn, klik dan even op de knop hieronder voor de laagste prijs:


Mijn ervaring

De Tunturi FitRun 30 beloofd een simpele loopband te zijn zonder al te veel poespas, maar wel met genoeg mogelijkheden.

Na mijn uitvoerige onderzoek heb ik dan ook besloten de loopband aan de tand te voelen en heb ik hem aangeschaft.

De montage

Toen de loopband bezorgd werd, viel me al gelijk op dat het apparaat een behoorlijk gewicht heeft. Gelukkig was de pakketbezorger zo vriendelijk om mee te helpen het apparaat op de juiste plek te zetten.

Eenmaal neergezet in mijn woonkamer heb ik hem meteen uitgepakt. Ik was in mijn enthousiasme even vergeten dat het apparaat nog gemonteerd zou moeten worden. Gelukkig ben ik best wel een beetje handig en zou dit ook geen enkel probleem moeten zijn.

Nadat ik de handleiding er kort had bij gepakt werd het me al gauw duidelijk dat het inderdaad niet veel werk zou zijn. De montage is erg simpel, gemakkelijk in je eentje te doen en met ongeveer 20 minuutjes gedaan!

Het eerste gebruik

Maar ik heb het apparaat natuurlijk niet gekocht om alleen maar in elkaar te zetten. Ik ben na de montage mezelf gaan omkleden en was klaar voor de eerste oefeningen op mijn nieuwe loopband.

Eenmaal de loopband aangezet viel het me al gauw op dat er niet gek veel komt kijken bij de trainingscomputer. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en het lcd-scherm is erg duidelijk.

Deze is dan ook verlicht, dus je kunt goed alles zien. De knoppen aan de onderzijde van het apparaat spreken voor zich, waardoor hij vanaf het eerste moment al meteen te gebruiken is.

Ik ben begonnen met een simpele wandelpas, op een handmatig ingestelde snelheid. Dit leek mij een goed plan om even warm te worden. Na dit een kwartiertje te hebben gedaan heb ik toch een aantal programma’s uitgeprobeerd.

Het eerste programma dat ik heb geprobeerd was een hartslag programma. Zo kon ik ook meteen de hartslag sensoren testen.

Dit programma zorgt ervoor dat je in bepaalde hartslagzones kunt trainen, aan de hand van de sensoren. De waarneming van deze sensoren is dan ook erg goed, beter dan ik had verwacht.

Verder is het scala aan programma’s op papier een stuk indrukwekkender dan in de praktijk. Deze zijn een beetje beperkt en bieden niet heel erg veel variatie.

Maar je kunt gemakkelijk alles zelf instellen, dus ze zijn ook niet per se nodig.  

Na mijn work-out te hebben gehad vond ik het wel mooi geweest.

Ik heb het apparaat afgedaan met een handdoek en heb hem opgeklapt en weggezet in de hoek van de kamer.

tunturi_fitrun_30_inklappen

Het opklappen gaat erg makkelijk. Het apparaat is echter wel vrij zwaar, dus het wegrollen is een iets grotere uitdaging.  

Conclusie

training_op_de_fitrun_30

De Tunturi FitRun 30 is een loopband die perfect geschikt is voor de beginner. De trainingscomputer biedt niet heel veel opties, maar het is voldoende als je net begint.

Het apparaat dient maximaal 2 uur per dag gebruikt te worden, en is daardoor ook niet geschikt voor de fanatiekeling.

Verder is de loopband erg stevig, gebruiksvriendelijk en heb je genoeg mogelijkheden. Deze mogelijkheden moet je alleen wel even met de hand instellen.

Mochten jij en de FitRun 30 een goede match zijn, klik dan even op de knop hieronder voor de laagste prijs.

Als er een kortingspagina actief is brengt deze link jou daar ook direct naartoe:
Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *