Wat kost een loopband?

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 8, 2024

loopband-prijzen

Wat kost een loopband eigenlijk? Hoeveel moet je betalen voor een gemiddelde loopband?

We kunnen je alvast vertellen dat dit afhankelijk is van jouw wensen en het soort loopband dat je koopt.

In dit artikel geven we je antwoord op de vraag ” hoeveel kost een loopband”.

Daarnaast vertellen we je waar je het beste aanbod kunt vinden met de beste prijs-en kwaliteitsverhouding.

Hoeveel kost een loopband?

wat-kost-een-loopband

Het is lastig te zeggen hoeveel een loopband gemiddeld kost.

Waarom? Omdat de prijzen zoals gezegd erg variëren.

Koop je bijvoorbeeld een loopband voor thuisgebruik? Dan zal je vanzelfsprekend goedkoper uit zijn dan bij een professionele loopband.

Ook hangt de prijs af van de hoeveelheid mogelijkheden en de extra luxe die er op de hardloopband zitten.

Over het algemeen is het zo dat de wat duurdere loopbanden wel van betere kwaliteit zijn, maar dit betekent natuurlijk niet direct dat er geen goede goedkopere loopbanden zijn.

Om je alvast enige indicatie te geven en een beknopt antwoord op de vraag ‘wat kost een loopband?’, kunnen we je alvast vertellen dat je rekening moet houden met minimaal zo’n 400 euro.

De maximale prijzen kunnen aardig oplopen, tot wel meer dan 5000 euro, echter hebben we het dan wel veelal over speciale en professionele toestellen.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende prijsklassen:

Hoeveel kost een loopband voor thuis?

Als je de vraag stelt: hoeveel kost een loopband?” dan kun je deze vraag eigenlijk opdelen in twee categorieën.

Namelijk: hoeveel kost een loopband voor thuis én hoeveel kost een loopband voor in de sportschool, van professionele kwaliteit.

We beginnen met de apparaten voor thuis, welke over het algemeen een stuk goedkoper zijn dan de professionele varianten.

De prijzen hierbij beginnen vanaf zo’n 400 euro. Echter zijn er ook nóg goedkopere loopbanden. Alleen zijn deze vaak van dusdanig slechte kwaliteit dat we jou die niet aanbevelen.

Het is uiteindelijk de kunst om goede loopband te kopen, voor een mooie prijs. Om je enige indicatie te geven vind je hieronder de verschillende prijsklassen:

  • 400-500 euro: Instapmodellen met vrij beperkte mogelijkheden, geschikt voor beginners.
  • 500-750 euro: Loopbanden van deze prijzen zijn al iets uitgebreider, maar beschouwen we nog steeds als relatief goedkope loopbanden, voldoen prima voor regelmatig thuisgebruik.
  • 750-1000 euro: Hier zitten hele goede loopbanden tussen, die dagelijks intensief gebruikt kunnen worden.
  • 1000 euro en meer: De meeste loopbanden van deze categorie zijn van top kwaliteit en kunnen zich meten met professionele loopbanden.

Wil je een loopband voor thuis met de allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding? Klik dan op de onderstaande knop voor het beste aanbod:


Hoeveel kost een professionele loopband?

Zoek je een loopband voor (semi)professioneel gebruik, bijvoorbeeld voor in jouw sportschool, PT studio, of voor in je fysiopraktijk?

Dan zullen de prijzen over het algemeen al ietwat hoger liggen. De prijzen beginnen hierbij eigenlijk pas vanaf 1000 euro, voor de loopbanden met de minste functies.

Hoeveel kosten dan de meest uitgebreide professionele loopbanden? Dan moet je al gauw denken aan prijzen van zo’n 2000 euro tot 4000 á 5000 euro.

De verschillen zitten ‘m hierbij met name in de belastbaarheid, duurzaamheid, aantal functies en natuurlijk speelt het merk hier ook een grote rol in, net zoals bij de loopbanden voor thuis.

Wat zijn de prijzen per merk?

Er zijn enorm veel verschillende merken qua hardloopbanden verkrijgbaar. Het ene merk is uiteraard weer duurder dan de andere.

Senz Sports is bijvoorbeeld een relatief goedkoop merk, met goede prijs-en kwaliteitsverhouding, net zoals Focus Fitness.

Terwijl merken zoals bijvoorbeeld NordicTrack en Technogym weer net wat duurder zijn.

Wat hierin mede een bepalende factor is, is dat Senz Sports en Focus Fitness Nederlandse merken zijn, waardoor de productiekosten en alles wat daarbij komt kijken aanzienlijk lager liggen.

Hierdoor kunnen de loopbanden uiteindelijk ook voor een scherpere prijs aan de consument worden aangeboden, doe hier dus zeker je voordeel mee!

Bekijk hier het aanbod beste loopbanden voor scherpe prijzen >>

Slotwoord: wat kost een loopband?

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een goed antwoord hebt gekregen op de vraag wat een loopband kost.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, laat dan even een reactie achter onder deze pagina!

Wil je op zoek naar de beste koop? Bekijk dan hier onze top selectie hardloopbanden, of bekijk één van de onderstaande koopgidsen:

💡 Koopgidsen:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *