Op de loopband tijdens zwangerschap? Hier moet je op letten!

Laatst bijgewerkt door Franziska op maart 23, 2024

In beweging tijdens je zwangerschap komen/blijven? Het is erg belangrijk, maar je moet dit wel op een veilige manier doen. Dit betekent onder meer dat je niet meer op alle manieren kunt bewegen.

Kun je dan wel op een loopband trainen tijdens je zwangerschap? Nee, dat is niet aan te raden.

Alleen tijdens het eerste trimester kun je hier nog voor kiezen, maar daarna is het aan te raden om niet meer op de loopband te trainen.

Is hardlopen een te grote belasting?

zwangerschap_loopband

Het hardlopen op een loopband is behoorlijk belastend voor je lichaam. Elke keer als je met je voetzool op de loopband terecht komt, krijgt je lichaam een flinke klap te verwerken. Indien je zwanger bent, zijn dergelijke klappen alles behalve wenselijk.

Wel mogelijk tijdens eerste trimester

Tijdens het eerste trimester kun je wel nog op de loopband trainen. Advies hierbij is wel om dit op een rustige manier te doen. Eis niet alles van jezelf en train vooral op een leuke manier.

Hoe in beweging komen tijdens zwangerschap?

beweging_zwangerschap_loopband

Dat je tijdens de zwangerschap niet meer van je loopband gebruik moet maken, mag duidelijk zijn.

Maar, op welke manier kun je dan alsnog in beweging komen tijdens je zwangerschap? De beste optie is om op een hometrainer te fietsen of om op een crosstrainer rustig te trainen.

Het trainen op deze cardioapparaten is een stuk minder belastend. Zo krijgt je lichaam niet met klappen te maken en maak je relatief makkelijke bewegingen. Met het oog op je buik, zwangerschap en baby is dat zeer wenselijk.

Wel is het advies om altijd op een voorzichtige manier te trainen. Voel je je tijdens het trainen niet goed worden? Kap de training dan zo snel mogelijk af.

Kom rustig bij en probeer over een paar dagen weer te trainen. Als je lichaam een dergelijk signaal afgeeft, is het belangrijk om daar goed naar te luisteren.

Tot slot moet je het herstel van je lichaam goed in de gaten houden.

Tijdens je zwangerschap is het advies om maximaal 3 keer per week te trainen. En doe dit nooit op opeenvolgende dagen, maar neem minimaal één dag rust. Die dag heeft je lichaam nodig om tot rust te komen.Ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *