Tunturi Competence T40 Review

Laatst bijgewerkt door Peter op juli 4, 2023

tunturi_t40_in_slaapkamer

Als je op zoek bent naar een goede loopband, dan is de kans erg groot dat je al een paar keer de Tunturi Competence T40 tegen het lijf bent gelopen.

Deze loopband heeft zich dan ook een weg weten te vinden in veel verschillende huishoudens en sportscholen.

Maar wat maakt deze loopband zo uniek? En waarom zou je juist deze loopband moeten kopen?

In deze review gaan we de complete loopband onder de loep nemen. Zo ontdek je alles wat deze loopband kan en wat de voor- en nadelen zijn van de Tunturi T40.

Een betere blik

Maar voordat we natuurlijk naar de voor- en nadelen van de Tunturi Competence T40 kunnen bekijken moeten we eerst weten waar we aan toe zijn.

Daarom hebben we hieronder een complete blik geworpen op de Tunturi Competence T40.

Het ontwerp

tunturi-competence-t40-loopband

Te beginnen bij het eerste dat op lijkt te vallen, namelijk het ontwerp. Want bij het eerste aanzicht zien we direct dat we te maken hebben met een stevige loopband van topkwaliteit.

De Tunturi T40 is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Door deze combinatie kan de loopband een gebruikersgewicht aan tot 135 kg.

Dit maakt de loopband toegankelijk voor een grote hoeveelheid verschillende sporters.

De dimensies van de loopband zijn 168 x 79 x 137 cm (LxBxH) waardoor het toestel wel behoorlijk wat ruimte in beslag kan nemen.

Daarentegen is de loopband op te klappen, waardoor de ruimte toch bespaard kan worden. Ook is het apparaat vervolgens weg te rollen met behulp van de transportwieltjes aan de bodem van de loopband.

loopband_inklappen

Over je balans hoef je je geen zorgen te maken. De T40 is namelijk voorzien van een set handige handgrepen aan de kop van het apparaat.

Deze handgrepen zorgen ervoor dat het toestel ideaal is voor mensen die minder ter been zijn zoals ouderen en revaliderende mensen.

Deze handgrepen zitten ook de hartslagsensoren van de loopband geplaatst. Deze registreren jouw hartslag via je handpalmen om zo op een accurate manier op je hartslag te kunnen trainen.

Het loopvlak van de loopband is 134 x 45 cm (LxB). Dit is iets breder dan dat een gemiddelde loopband is. Hierdoor hoef je minder bang te zijn per ongeluk op de zijkanten van de loopband terecht te komen en kun je comfortabeler lopen.

De demping van het loopvlak zorgen ervoor dat je minimaal geluid maakt tijdens het lopen. Ook vangt deze demping een groot deel van de impact op die je tijdens het lopen maakt.


De motor

Uiteraard is een goede loopband enkel zo goed als dat de motor is. Gelukkig beschikt de T40 over een zeer capabele motor.

Zo is de loopband voorzien van een sterke DC-motor van 3 pk. Deze motor zorgt ervoor dat de loopband een topsnelheid heeft van 16 km/u en een minimum van 1 km/u.

De snelheid van de loopband is met 0,1 km/u aan te passen via de trainingscomputer.

Trainingscomputer

display_tunturi_t40

Naast een goede motor is het natuurlijk ook prettig als een loopband beschikt over een geschikte trainingscomputer. Ook daar zit je bij de Tunturi T40 wel goed!

Zo stel je via de trainingscomputer gemakkelijk je snelheid in. Deze kun je aanpassen per 0,1 km/u met een maximum van 16 km/u. Hierdoor is de loopband voor een groot aantal verschillende sporters weggelegd.

Je kunt er ook voor kiezen op via de trainingscomputer de inclinatie aan te passen. Deze hellingshoek zorgt voor een meer uitdagende training en heeft een maximum helling van 12%.

Hoewel dit uitdagend kan zijn is dit, vergeleken met andere loopbanden die tot 15% kunnen, toch wat aan de vlakke kant.

Ben je op zoek naar een doelgerichte training? Dan kun je kiezen uit 1 van de 14 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Op het helder verlichte scherm kun je alle nodige trainingsgegevens terugzien. Zo zie je eenvoudig de volgende parameters:

  • Afstand
  • Calorieverbruik
  • Energieverbruik
  • Hartslag
  • Snelheid
  • Tijd
  • Wattage

Extra’s

Natuurlijk is het fijn als je nieuwe fitnessapparaat voorzien is van een paar leuke extra’s. Zo is de Tunturi Competence T40 bijvoorbeeld voorzien van een handige bidonhouder, waardoor je altijd bij je waterfles kunt.

Als je nog meer uitdaging wilt dan alleen de trainingsprogramma’s dan kun je er altijd voor kiezen om je smartphone of tablet te koppelen via bluetooth. Zo kun je gebruikmaken van verschillende apps zoals KinoMap en Fit Plus.

Je tablet of smartphone kun je op hun beurt weer gemakkelijk kwijt in de tablethouder.


Voor- en nadelen

Zoals je misschien al wel gemerkt hebt, lijkt de Tunturi Competence T40 op papier een aardig complete en goede loopband.

Daarentegen is geen enkel apparaat perfect, en dat geldt dus ook voor deze.

Hieronder hebben we daarom de voor- en nadelen van de loopband voor je op een rijtje gezet.

Zo zie jij in een oogwenk wat de loopband voor een pluspunten heeft, maar vooral ook wat de minpunten zijn.

Voordelen

Laten we beginnen met de leuke dingen, namelijk de voordelen. De Tunturi T40 komt namelijk met een behoorlijke set voordelen.

Uitdagend

De T40 beschikt over 14 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze lopen uiteen van intervaltrainingen tot hartslag programma’s.

Ook kun je je smartphone of tablet koppelen om nog gebruik te maken van externe apps.

Opklapbaar

Hoewel de afmetingen van de loopband behoorlijk groot zijn, is het apparaat gemakkelijk op te bergen door hem in te klappen.

Breder loopvlak

Het loopvlak van de T40 is met zijn 45 cm net wat breder dan die van de gemiddelde loopband. Hierdoor loop je een stuk comfortabeler.

Nadelen

Zoals we al eerder zeiden is geen enkel apparaat perfect. Daarom hebben we hieronder de minpunten aan de Tunturi Competence T40 voor je gebundeld.

Formaat

De T40 is weliswaar op te klappen tussen de oefeningen door, maar tijdens de oefeningen neemt het toestel aardig wat ruimte in beslag.

Hier moet je dus rekening mee houden met het plaatsen.

Hellingshoek

hardlopen_met_helling_tunturi_t40_loopband

De Tunturi T40 heeft een maximum hellingshoek van 12%. Hoewel dit wel een uitdaging kan creëren is dit voor een loopband toch een beetje aan de vlakke kant.

Lagere topsnelheid

Hoewel de T40 met stappen van 0,1 km/u in te stellen is, wat heel fijn is, heeft het apparaat een topsnelheid van “slechts” 16 km/u.

Hierdoor kan het apparaat voor sommige topsporters wat langzamer zijn.

Conclusie

Met de Competence T40 laat het wereldberoemde Tunturi opnieuw zien waarom zij al jaren bovenaan meedraaien op het gebied van fitnessapparatuur.

De loopband is een absolute aanwinst voor wie op een leuke en uitdagende manier fit wil worden. Zo heeft het toestel 14 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, connectiviteit met je smartapparaat en een topsnelheid van 16 km/u.

Hoewel de topsnelheid misschien niet ideaal is voor topsporters, en het toestel slechts een helling van 12% aan kan, maakt hij dat meer dan goed met de rest van zijn kunnen.

Heb je interesse om deze loopband te kopen? Klik op de knop hieronder en ga direct naar de laagste prijs:

Meer reviews:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *