Tunturi Performance T60 review

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 19, 2024

tunturi-performance-t60-loopband

Al jarenlang weet het merk Tunturi de beste loopbanden te maken en te verkopen. De Tunturi Performance T60 is hier dan ook geen uitzondering op.

De populaire loopband heeft zichzelf over de jaren dan ook bewezen als een absolute topper onder de loopbanden.

Maar wat maakt de T60 zo goed?

In deze review werpen we een volledige blik op de Tunturi Performance T60. Zo lopen we het hele toestel na en geven we je de voor- en nadelen van het apparaat, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Tunturi Performance T60: Kritisch bekeken

Maar voordat we kunnen gaan kijken naar de voor- en nadelen van de loopband is het natuurlijk slim om te weten waar we mee te maken hebben.

Hieronder gaan we de complete loopband voor je nalopen en ontleden, zodat jij precies weet wat de Tunturi T60 inhoudt.

Het ontwerp

tunturi_t60_beoordeling

Te beginnen bij hetgeen dat als eerste opvalt, namelijk het ontwerp. Want als we kijken naar deze sportieve loopband dan zien we al meteen dat we te maken hebben met een apparaat van topkwaliteit.

De Tunturi T60 bestaat uit een krachtige combinatie van kunststof en metaal. Dit zorgt niet alleen voor een sportief uiterlijk, maar geeft de loopband ook een draagkracht tot 150 kg.

Deze draagkracht zorgt ervoor dat het toestel voor een erg groot publiek toegankelijk en te gebruiken is.

De dimensies van de loopband zijn 179 x 84 x 134 cm (LxBxH) waardoor hij tijdens het sporten wel wat plek in kan nemen. Gelukkig hoef je je hier na het sporten geen zorgen meer over te maken.

Zo is de Performance T60 inklapbaar, waardoor deze een stuk minder ruimte in beslag neemt tussen oefeningen in. De transportwieltjes aan de bodem van het apparaat zorgen ervoor dat het toestel gemakkelijk is weg te rollen.

opklappen_t60

Verder is de loopband aan de bovenzijde nog voorzien van een erg stevige set handgrepen. Deze handgrepen zorgen ervoor dat je comfortabel en stevig kunt sporten en je je minder zorgen hoeft te maken over een potentiële valpartij.

Mocht je toch vallen, dan is de loopband voorzien van een noodstop waardoor deze zichzelf uitschakelt.

Het loopvlak van de Tunturi T60 is 140 x 50 cm (LxB). Dit is breder dan het loopvlak van de gemiddelde loopband, waardoor je minder risico hebt op vallen, maar ook comfortabeler kunt sporten.

Het loopvlak is voorzien van de gepatenteerde T-Flex Comfort Plus schokdemping. Hierdoor worden al jouw passen optimaal geabsorbeerd waardoor je minder geluid en overlast veroorzaakt.


Krachtige motor

Een goede motor is een absolute must voor een loopband. Sterker nog, het is letterlijk en figuurlijk de drijvende kracht erachter!

De Tunturi Performance T60 is dan ook voorzien van een krachtige DC-motor. Deze DC-motor levert een constant vermogen van 4,5 pk. Dit is tevens ook het topvermogen van de loopband, waardoor je altijd op een topniveau te werk gaat.

Dit hoge vermogen resulteert erin dat het toestel te gebruiken is tot een hoge topsnelheid. Deze is dan ook een respectabele 20 km/u waardoor de loopband ook geschikt is voor (semi)professioneel gebruikt.

De minimumsnelheid is 0.8 km/u, waardoor het bereik van de loopband erg groot is.

Trainingscomputer

t60_tunturi_trainingscomputer

Uiteraard beschikt ook de Tunturi T60 over een trainingscomputer. Het is dan ook het brein van de loopband. En gelukkig beschikt de T60 over een goede bovenkamer!

Via de trainingscomputer kun je eenvoudig de snelheid van de loopband aanpassen. Daarnaast kun je ook de hellingshoek aanpassen, waardoor je tot een maximumhelling van 12% kunt gaan.

De trainingscomputer laat je uiteraard de nodige parameters zien. Deze gegevens zijn:

  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Energieverbruik
  • Hartslag
  • Hellingshoek
  • Snelheid
  • Tijd
  • Wattage

De hartslag kan worden gemeten dankzij de hartslagsensoren in de handgrepen van de loopband. Ook kun je een losse borstband koppelen.

Train je liever aan de hand van trainingsprogramma’s? Dan kun je via de trainingscomputer ook gemakkelijk een van de 23 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s gebruiken.

Ben je op zoek naar nog meer uitdaging? Dan kun je er ook voor kiezen om je smartphone of tablet te koppelen met de loopband om zo gebruik te maken van verschillende apps.

Voor- en nadelen

Nu dat we weten wat de Tunturi T60 allemaal inhoudt en met zich meebrengt kunnen we zien dat het op papier een erg prima loopband is.

Maar geen enkel apparaat is perfect, ook de T60 niet. Daarom hebben we hieronder de voor- en nadelen voor je bij elkaar gezet.

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke gedeelte, namelijk de voordelen. Want zoals je misschien al wel is opgevallen neemt de Tunturi T60 er aardig wat met zich mee!

Hoge topsnelheid

De krachtige 4,5 pk motor zorgt ervoor dat de Tunturi Performance T60 beschikt over een topsnelheid van 20 km/u.

Deze topsnelheid maakt het voor zowel beginnende als professionele sporters mogelijk om van de loopband gebruik te maken.

Verschillende trainingen

De T60 beschikt over 23 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze bestaan uit 17 intervaltrainingen, 2 hartslagprogramma’s en verschillende tijd- en afstandsmogelijkheden.

Connectiviteit

lopen_met_app_t60_tunturi

Zijn de trainingsmogelijkheden nog niet voldoende? Dan kun je ook gemakkelijk je smartphone of tablet koppelen voor extra uitdagingen via verschillende apps zoals Kinomap en iConsole+.

Nadelen

Helaas bestaan er geen perfecte apparaten in deze wereld. Hieronder hebben we dan ook de nadelen van de T60 voor je op een rijtje gezet.

Lage hellingshoek

De hellingshoek van de T60 loop op tot maximaal 12%. Dit is een beetje aan de lage kant, gezien de meeste andere loopbanden tot een maximum van 15% gaan.

Beschikbaarheid

Hoewel het apparaat als erg prettig ervaren wordt door velen, is deze tegenwoordig niet overal meer te verkrijgen. Het kopen van een Tunturi T60 kan dus een beetje een opgave zijn.

Conclusie

De Tunturi Performance T60 is onderaan de streep een bovengemiddelde loopband met erg veel opties.

De 23 verschillende trainingsprogramma’s, breed loopvlak en extra demping zorgen voor een goed comfort en genoeg mogelijkheden.

De hellingshoek van de loopband is wat aan de lage kant, en het toestel is wat lastig te verkrijgen. Daarentegen heb je met de T60 een loopband waarmee je er nog jaren tegenaan kunt!

Wl jij ook trainen op de Tunturi T60? Bekijk dan nu de beste prijs via onderstaande knop:
Meer Tunturi loopbanden:


Categorieën: Loopband reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *