LifeSpan Fitness TR5500iT | Review & test

Laatst bijgewerkt door Peter op maart 13, 2024

Sporten is en blijft een van de belangrijkste onderdelen van een goede gezondheid. Het velen bewegen kan wonderen verrichten voor je conditie, je spiermassa en tegen een ongezonde hoeveelheid lichaamsvet.

Het gebruiken van verschillende fitnessapparatuur is dan ook met de dag populairder aan het worden.

De Fitness TR5500iT van LifeSpan is een geliefde loopband onder veel verschillende type sporters. Deze loopband heeft zich dan ook in veel slaap- en woonkamers weten te banen.

Maar wat maakt deze loopband zo speciaal? En waarom zou je voor deze moeten gaan?

In dit artikel gaan we de complete loopband onder de loep nemen, geven we je alles wat je moet weten en de voor- en nadelen van het apparaat!

Een verdiepende blik op de LifeSpan Fitness TR5500iT

hardlopen_op_tr5500it

Laten we beginnen met een betere blik te werpen op het apparaat. We gaan bekijken hoe het apparaat is opgebouwd en wat de mogelijkheden en functies zijn.

Het ontwerp

Als we kijken naar het ontwerp van de LifeSpan Fitness TR5500iT is het al vrij snel duidelijk dat we te maken hebben met een (semi)professioneel apparaat.

Het apparaat heeft een stevig en geavanceerd ontwerp en is volledig gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof.

Deze combinatie maakt het mogelijk om het apparaat te gebruiken tot een gewicht van maar liefst 160 kg. De afmetingen zijn 185 x 87 x 140 cm (LxBxH) waardoor het een behoorlijk groot toestel is.

lifespan_fitness_tr5500it

Met een toestel van dit formaat is het dan ook niet gek dat het loopvlak ook aan de grote kant is. Deze is namelijk 152 x 56 cm (LxB), waardoor je genoeg ruimte hebt om te rennen met minder risico op vallen.

Het robuuste ontwerp zorgt ervoor dat het apparaat intensief te gebruiken is. Hierdoor kun je meerdere dagen per week er een langere periode van tijd gebruik van maken.

Het loopvlak van de loopband beschikt over 8 compressie shocks. Deze zorgen ervoor dat jouw stappen grondig worden gedempt.

Naast de demping zorgen deze shocks er ook voor dat je een authentieke buiten ervaring kunt nabootsen vanuit je eigen woonkamer.

demping_loopvlak_lifespan_loopband

De loopband is te gebruiken onder verschillende hoeken. Zo kun je de loopband afstellen op een hellingshoek van +13%.

Ga je liever naar beneden? Dan kun je er ook voor kiezen om tot -2% te gaan.  

TIP: Hier bekijk je direct de laagste prijs en eventuele aanbieding >>

Krachtige motor

Een loopband is enkel zo goed als zijn motor. Gelukkig hoef je je daar met de LifeSpan Fitness TR5500iT geen moment zorgen over te maken.

De loopband beschikt namelijk over een krachtige DC-motor met een continu vermogen van maar liefst 4 pk. Hierdoor kan de loopband een snelheid bereiken van maar liefst 22 km/u. Ideaal voor de fanatieke hardloper!

Trainingscomputer

Als de motor het hart van een loopband is, dan is de trainingscomputer absoluut het brein. De TR5500iT beschikt over een van de meest geavanceerde trainingscomputers die je je kunt wensen.

De trainingscomputer is beladen met meer dan 50 verschillende trainingsprogramma’s. Zo kun je kiezen uit een van de 20 voorgeprogrammeerde programma’s, of stel er gemakkelijk zelf een samen.

Dit kun je eenvoudig doen door gebruik te maken van het grote, heldere touchscreen.

lifespan_fitness_tr5500it_scherm

Het touchscreen is 10 inch en volledig in kleur. Hier kun je op drie verschillende dashboards een grafische weergave krijgen van je trainingsresultaten.

Dit krijg je aan de hand van grafieken, een meter- en trackweergave. Zo kun je zelf kiezen wat jij het fijnste vindt.

Connectiviteit

Via bluetooth kun je de loopband koppelen met je smartapparaat. Hierdoor kun je op het scherm van de loopband je muziek regelen en direct al je resultaten synchroniseren met de LifeSpan Club App.

Los van deze app biedt de bluetooth functionaliteit nog veel meer. Zo kun je verschillende muziek apps gebruiken zoals Spotify en Deezer Music. Deze zijn vervolgens volledig te besturen op het touchscreen van de loopband.

De loopband biedt de mogelijkheid om meerdere trainingsapps te gebruiken. Zo is hij ook volledig te gebruiken met iConsole+.

Via een bluetooth of ANT+ verbinding kun je ook een borstband koppelen met de loopband. Zo kun je precies je hartslag meten en hierop trainen.

Voor- en nadelen van de LifeSpan Fitness TR5500iT

Nu we een goed beeld hebben van wat de LifeSpan Fitness TR5500iT precies is lijkt het haast wel alsof er niets mis mee is. Speciaal daarom gaan we hieronder de voor- en nadelen behandelen van het apparaat.

Voordelen

Laten we beginnen met het positieve, de voordelen:

  • Meer dan 50 verschillende trainingsprogramma’s: Het apparaat beschikt over volledig zelf in te richten trainingsprogramma’s en 20 voorgeprogrammeerde programma’s.
  • Breed loopvlak: De loopband is voorzien van een groot en breed loopvlak. Dit verkleint het risico op vallen en geeft je een comfortabelere loopervaring.
  • Krachtige motor: Met een krachtige DC-motor kan de Fitness TR5500iT een topsnelheid bereiken van maar liefst 22 km/u.
  • Connectiviteit: De loopband is eenvoudig te koppelen met verschillende smartapparaten en met een borstband.
  • Groot en helder touchscreen: Je kunt alles gemakkelijk instellen via het grote 10 inch touchscreen van de trainingscomputer.

Nadelen

Ondanks dat er erg veel voordelen zijn aan de loopband, zijn er ook wel een paar minpuntjes. Hieronder hebben we enkele voor je op een rijtje gezet:

  • Prijzig: Het apparaat is geavanceerd en is daar ook naar geprijsd. De loopband is dan ook aan de dure kant.
  • Geen instapmodel: Hoewel de mogelijkheden van de LifeSpan Fitness TR5500iT eindeloos lijken, is dit te veel voor beginners. Dit in combinatie met de prijs maakt de Fitness TR5500iT geen instapmodel.
  • Zwaar: Het toestel is na gebruik eenvoudig in te klappen. Maar het inklappen hiervan en opbergen is een zwaar karwei met zijn 110 kg.

Conclusie: je geld waard?

De LifeSpan Fitness TR5500iT is een loopband met extreem veel mogelijkheden en opties. Het apparaat is dan ook erg gebruiksvriendelijk en bied veel verschillende uitdagingen.

De prijs van het apparaat in combinatie met alle mogelijkheden maakt het zo dan het apparaat misschien niet geschikt is voor beginners.

Desalniettemin is het toestel uitermate geschikt voor gevorderde sporters die er graag vaak en intensief tegenaan willen gaan.

Klik hieronder om deze loopband voor de laagste prijs te bestellen:

Meer reviews:


Categorieën: Loopband reviews

2 reacties

Heidie · juli 24, 2021 op 10:29 pm

Heb alles gelezen maar ben niet wijzer geworden. Ben 74 jaar en weet nog niet welke loopband ik nou het beste kan nemen. Iemand een goed idee.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *