iFit: Alles wat je moet weten over deze fitness app

Laatst bijgewerkt door Franziska op maart 23, 2024

Op welke manier train jij het liefste op je loopband? Als je het leuk vindt om interactief te trainen, kun je kiezen voor de iFit app.

Met deze app ben je in staat om gericht naar een bepaald doel toe te trainen.

Voor welke apparaten is iFit compatibel?

ifit_hardloopband

De app van iFit is spijtig genoeg niet aan elke loopband te koppelen. Nee, de app is alleen te gebruiken met een loopband van Proform of NordicTrack.

Als je voor een loopband van een ander merk hebt gekozen, kun je jammer genoeg geen gebruik van deze app maken.

Dit geldt overigens niet alleen voor loopbanden, maar ook voor crosstrainers en hometrainers. Ook op die cardioapparaten kun je gebruik maken van deze app, zolang het apparaat maar van Proform of NordicTrack is.

Wat kun je met iFit?

Deze leuke trainingsapp richt zich op vier aparte componenten:

  • Sporten: op de loopband krijg je allemaal geïndividualiseerde workouts voorgeschoteld. Deze workouts zijn afgestemd op je huidige niveau, zijn interactief en werken perfect samen met je loopband. Tijdens het rennen op de loopband merk je bijvoorbeeld dat de weerstand automatisch aangepast wordt.
  • Slaap: de iFit slaapmonitor is in staat om je slaapgedrag te beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling geeft de app je ook tips om beter te slapen.
  • Voeding: binnen de app vind je ook nog gepersonaliseerde voedingsschema’s. Deze schema’s worden gebaseerd op je lichaamsbouw en trainingen. Het leuke hierbij is dat de app ook direct recepten voorschotelt die passen bij de trainingen die je volgt.
  • Activiteit: het is ook nog mogelijk om iFit aan een activity tracker te koppelen. Als je dit hebt gedaan, krijg je voortdurend tips van iFit. Tips om bijvoorbeeld je beweging, algehele fitheid en verbranding van calorieën te verbeteren.

Trainen met iFit

ifit_loopband

Het trainen met iFit op een loopband is waanzinnig leuk. Dit komt onder meer doordat je op het scherm van je loopband allerlei realistische routes kunt volgen.

Dit doe je aan de hand van instructies van 100 verschillende trainers. Het leuke hierbij is dat je bijvoorbeeld een pittige training in Rome kunt volgen of een stevige wandeling door de bergen van Thailand kunt maken.

Een andere optie die je hebt, is om iFit te koppelen aan Google Maps. Je kunt vervolgens een virtuele ronde maken, waarbij je op het scherm van je loopband de route op Google Streetview ziet. Een erg leuke toevoeging aan je training(en).

Wat heb je nodig voor iFit?

Het is niet zo dat je zomaar gebruik van iFit kunt maken. Om van deze fitnessapp gebruik te kunnen maken, heb je bijvoorbeeld een geschikte loopband nodig. Dit moet een loopband van NordicTrack of Proform zijn.

Daarnaast heb je een abonnement nodig. Indien je een nieuwe loopband van één van deze twee merken koopt, krijg je er vaak een maand lang gratis iFit bij.

Nadat deze maand afgelopen is, zou je een abonnement af moeten sluiten. Als je langer van de fitnesapp gebruik wilt maken in ieder geval.

Wat kost iFit?

wat_kost_ifit

Om gebruik van iFit te kunnen maken, moet je een jaarabonnement afsluiten. Bij sommige websites kost dit abonnement 99 euro en bij andere websites kost het 122 euro.

Wij raden je graag het volgende aan: ga naar de website van iFit en maak gebruik van de gratis proefperiode van 30 dagen. Na deze 30 dagen kun je via de website van iFit het abonnement zo voordelig mogelijk afsluiten.

iFit activeren

Het activeren van deze app is niet al te lastig. Je moet in eerste instantie een account via de website van iFit maken.

Onthoud je gebruikersnaam en wachtwoord goed, aangezien je deze vervolgens ook op je smartphone of tablet in moet vullen.

Je smartphone of tablet kun je vervolgens aan je loopband koppelen. Vanaf dat moment ben je in staat om interactief te trainen.

Misschien ook interessant:

Categorieën: Loopbanden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *